Nogometaši Portland Timbersov, katerih član je že nekaj let tudi slovenski vratar Aljaž Ivačič, so postali prvaki zahodne konference v najmočnejši ameriški nogometni ligi Major League Soccer. V zgodnjih nedeljskih jutranjih urah so v finalu zahoda z izidom 2:0 premagali Salt Lake in se posledično uvrstili v finale franšize, kjer jih pričakujejo nogometaši New York Citya. Slednji so v finalu vzhodne konference z izidom 1:2 premagali nogometaše Philadelphie Union.


Občasni slovenski reprezentant ima onkraj luže sicer status rezervnega vratarja, saj prvo mesto med vratnicama pripada njegovemu konkurentu Stevu Clarku, ki je od Domžalčana tudi precej izkušenejši. V letošnji sezoni se je 27-letniku sicer ponudila priložnost za dokazovanje, saj je med vratnici stopil na petih prvenstvenih obračunih, od tega je štirikrat tekmo začel v prvi postavi.

Ivačič je v sezoni 2017/2018, kot član ljubljanske Olimpije, že osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka, tokrat pa bo imel sijajno priložnost, da slovenskemu naslovu doda tudi ameriškega, ki je roko na srce precej vrednejši od našega, ne glede nato, da je liga MLS še vedno v senci nekaterih drugih lig iz ameriške športne scene.

Finale med Portland Timbersi in New York Cityem bo na sporedu v soboto ob 21. uri, žal pa vse kaže, da slovenske športne televizije te tekme ne bodo prenašale.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vokić zamenjal klub, a ostaja v Italiji

Petindvajsetletni Dejan Vokić, ki že nekaj časa igra v Italiji, bo v drugi polovici sezone…