V poljskem prvenstvu je vodilna Legia iz Varšave, sledi pa jim Piast iz Glivic, ki ima po šestindvajsetih odigranih krogih osem točka manj. Barve Piasta brani tudi slovenski branilec Uroš Korun, ki je že bil vpoklican v reprezentanco, vendar krstni nastop v nacionalnem dresu še čaka. Nekdanji nogmetaš Celja, Rudarja in Domžal se z družino nahaja na Poljskem.


“Vsekakor da, manjkata tako žoga kot stik s fanti. Vendar kljub vsemu skušamo biti v stiku, bodisi na “facetime”, bodisi pišemo v naši skupini na whatsapp, vendar ni isto in upam, da se vse čim prej vrne v normalno stanje,” je slovenski branilec komentiral, kaj najbolj pogreša.

Kdaj bodo začeli z igranjem prvenstvenih tekam: “V ekipi se pogovarjamo o tem, čakamo na kakšne konkretne informacije kdaj, kaj, a trenutno ne vemo nič. V vseh teh razmerah je to verjetno najhujše – nič se ne ve. Samo čakamo, živimo iz dneva v dan. Do takrat pa poskušamo delati, trenirati kot običajno, in sicer tako, da bi bili pripravljeni na nadaljevanje prvenstva. Vsi bi radi igrali, mi igralci smo tam, da igramo nogomet. Zato treniramo, čeprav zdaj seveda vemo, da to ni najpomembnejše, ampak zdravje in varnost. Kljub temu treniramo s prepričanjem, da se bomo vrnili v igro,” je za klubsko spletno stran dejal 32-letni branilec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Nov zadetek slovenskega nogometaša na Poljskem

V dresu Zaglebie Lubina nastopajo trije slovenski nogometaši. Osmega zadetka v sezoni se j…