Če so se lahko pred leti z najbogatejšo kolonijo slovenskih nogometašev pohvalili pri Palermu, v letošnji sezoni pa ta naziv pripada veronskemu Chievu, ki je danes gostoval v Neaplju in se pri visokoletečem Napoliju veselil zmage, prve v letošnji sezoni.


Pri zmagi ‘letečih osličkov’ so vidno vlogo odigrali tudi vsi trije Slovenci, saj je Eugenio Corini, strateg Chieva, Boštjana Cesarja, Valterja Birso in Dejana Lazarevića uvrstil v začetno enajsterico. Cesar je na igrišču preživel vseh devetdeset minut in v 26. minuti v kazenskem prostoru s prekrškom zaustavil Gonzala Higuaina, a se je ob enajstmetrovki slednjega izkazal gostujoči vratar Francesco Bardi. Kazen za zapravljeno najstrožjo kazen je prišla v uvodu drugega dela igre, ko je Lazarević krenil v hiter napad, a ga je domača obramba uspela zaustaviti, žoga pa je po podaji Mariana Izca končala pri Maxiju Lopezu, ki jo je pospravil v mrežo domačih. Neapeljčani so sicer skozi srečanje vršili velik pritisk na vrata gostov, saj so proti golu Chieva poslali kar 33 strelov, na nasproti strani pa so nogometaši Chieva zaključili vsega osemkrat. Lazarević je igrišče zapustil v 73. minuti, Birsa pa še štiri minute pred tem.

Visoke zmage se je veselil Inter, ki je z izidom 7:0 na domači zelenici razbil Inter. Samir Handanović je branil milansko mrežo, Krhin pa je srečanje spremljal s klopi, podobno kot Jasmin Kurtić, ki je videl remi Fiorentine in Genoe brez zadetkov. Josip Iličić je igral zadnjih dvajset minut. Na klopi je sedel tudi Luka Krajnc, njegovo Cesena pa je s 3:0 izgubila pri Laziu.

https://www.youtube.com/watch?v=m_u5Pq-R-uk

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…