Slovenska reprezentanta Miha Zajc in Jure Balkovec sta do nadaljnjega ostala brez tekem. Nogometaša Fenerbahčeja oziroma Alanyasporja bosta počivala prisilno.

Zaradi posledic silovitega potresa, ki je v noči na ponedeljek stresel jugovzhodni del Turčije in sever Sirije, je Turška nogometna zveza (TFF) sprejela odločitev in začasno prekinila vsa nogometna tekmovanja v državi. Zajc je tako s soigralci ostal brez obračuna 23. kroga, na katerem bi se Fenerbahče včeraj moral pomeriti s Konyasporjem. Trenutno je preložen tudi 24. krog, ki je bil na sporedu med prihajajočim vikendom. Balkovec bi s soigralci na domačem terenu moral gostiti Bašakšehir, medtem ko je Carigrajčane čakalo gostovanje pri Kayserisporju.

“Turška nogometna zveza stoji ob strani državi in narodu. Danes je dan, ko moramo biti enotni, bolj kot kdajkoli prej. Danes je dan, ko skupaj celimo rane,” je v odzivu za javnost dejal predsednik nogometne zveze Mehmet Buyukekši, ki prihaja iz Gaziantepa. Dvomilijonsko mesto se nahaja blizu epicentra.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…