Upravni odbor Crvene zvezde so na ponedeljkovi večerni seji za trenerja izbrali slovenskega strokovnjaka Slavišo Stojanovića. Ljubljančan je sklenil dvoletno sodelovanje, na mesec pa naj bi prejemal 11 tisoč evrov plače.


Crvena zvezda, nekdanji evropski klubski prvak iz leta 1991, ki se danes spopada s finančnimi težavami, je hitro našla zamenjavo za odhajajočega Portugalca Ricarda Sa Pinta. Na vročo trenersko klop je sedel nekdanji slovenski selektor in trener Domžal in Celja, 43-letni Slaviša Stojanović, njegov pomočnik pa je Marko Elsner.

Srbski mediji in navijači črno-belih so ustoličevanje Slaviše Stojanovića za trenerja Crvene zvezde sprejeli z mešanimi občutki. Srečko Katanec in Zlatko Zahovič sta njegovo imenovanje pozdravila. Srbski selektor Siniša Mihajlovič je prepričan, da trenerji niso problem Crvene zvezde, ampak zadolženost kluba. Tega problema ne bi mogla rešiti ne Mourinho in Capello.

“Bil sem igralec Crvene zvezde, zato ji želim vse najboljše, da se čim prej postavi na noge, vendar se bojim, da je nastala situacija nerešljiva. Kako bi težavo rešili, najbolje poznajo ljudje v klubu, ki so zadolženi za vodenje le-tega. Tudi odhod trenerja Sa Pinta je pokazal na težave kluba, saj le-ta nima denarja za kvalitetne okrepitve, a brez dobrih igralcev ni pozitivnih rezultatov. največji problem kluba je milijonski dolg. Trener ne more biti kriv, če je igralec sedem ali osem mesecev brez plače, a on je edini, ki ga  vsak dan trenira in motivira, da naslednji dan prikaže svoj maksimum na tekmi pred 30.000 ali 40.000 ljudi,” je povedal srbski selektor in dodal, da bi propad Crvene zvezde pomenil velik udarec za Srbijo in šport. Edina rešitev je, da v klub vstopi tuji investitor, vloži svež kapital in pokrije dolg, v nasprotnem primeru bo omenjeni klub doživel podobno usodo kot škotski Rangers.

Nad odločitvijo Crvene zvezde glede izbire novega trenerja je bil najbolj razočaran nekdanji igralec Crvene zvezde in Partizana Makedonec Milko Djurovski: “Tisti, ki so Stojanovića pripeljali v Zvezdo, bodo kmalu videli, kakšen trener je. Ne vem, kako je mogoče, da se to dogaja. Kot kaže lahko Crveno zvezdo zdaj vodi vsakdo, celo Slaviša Stojanović. Ko sem bil trener Drave in Nafte, je o meni grdo govoril. Morda to ni pomembno, ampak sem bil pa precej presenečen, ko sem izvedel, da bo novi trener Crvene zvezde. Skorajda sem malce jezen. Zaradi takšnih stvari ne bom več navijal za Zvezdo.”

Ekipa Crvene zvezde se med tem pripravlja v Sloveniji, kjer bodo odigrali nekaj prijateljskih tekem. Novi trener Stojanović lahkega dela ne bo imel, omenjeni klub je v finančnih težavah, igralci so nezadovoljni, najboljši pa zapuščajo klub. Čez nekaj tednov ga čaka že prva preizkušnja – v 2. krogu kvalifikacij za Ligo Evrope se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med IBV in HB Torshavnom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić s pravo bombo nad romunskega prvaka (VIDEO)

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je zablestel na obračunu romunskega pokala med Univer…