Nekdanji selektor slovenske reprezentance in trener bolgarskega Levskega Slaviša Stojanović se bo po poročanju Reutersa preselil na selektorski stolček latvijske izbrane vrste. Uradna predstavitev se bi naj zgodila 1. marca.

Latvija je doslej enkrat nastopila na velikem tekmovanju, in sicer na evropskem prvenstvu leta 2004. V kvalifikacijah za Euro 2020 bodo Latvijci za preboj med najboljših 24 igrali proti Poljski, Avstriji, Izraelu, Makedoniji ter Sloveniji.

Stojanović je lani poleti prevzel bolgarskega velikana Levski, ki se po jesenskem delu nahaja na tretjem mestu v državnem prvenstvu, z desetimi točkami zaostanka za vodilnim Ludogoretsom. Devetinštiridesetletni strateg je Levski doslej vodil na 18 tekmah državnega prvenstva in zabeležil 12 zmag in 5 porazov. V pokalnem tekmovanju je klub izpadel v drugem krogu.

V svoji trenerski karieri je Stojanović trikrat osvojil naslov državnega prvaka, dvakrat z Domžalami in enkrat s Crveno zvezdo. V preteklosti je deloval tudi v Združenih Arabskih Emiratih, Belgiji, na Kitajskem in pred prihodom v Bolgarijo tudi v Latviji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Šporar ponovno dvakrat v polno

    Andraž Šporar nogometaš bratislavskega Slovana ne popušča. Tudi v 27. krogu je blestel in …
  • Stojanović do drugega naslova

    Nogometaši zagrebškega Dinama so šest krogov pred koncem nogometnega prvenstva Hrvaške že …
  • Tim Matavž ponovno zabijal

    Slovenski reprezentančni napadalec Tim Matavž je po več kot šestih mesecih zabil gol na te…
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar ponovno dvakrat v polno

Andraž Šporar nogometaš bratislavskega Slovana ne popušča. Tudi v 27. krogu je blestel in …