Ludogorcu Anteja Šimundže na domačem terenu ni uspelo iztržiti ugodnega izida proti Betisu in si krog pred koncem zagotoviti najmanj drugo mesto v skupini C evropske lige. Bolgare v zadnjem krogu čaka težko delo.

Proti španskemu prvoligašu so orli prikazali dobro predstavo, toda ponovno jih je mučila neučinkovitost. Številne zapravljene priložnosti, goste je reševal tudi okvir vrat, so Andaluzijci kaznovali na uvodu drugega polčasa, ko je edini zadetek na obračunu dosegel Nabil Fekir in svojemu moštvu zagotovil osvojitev prvega mesta in napredovanje v osmino finala.

V boju za drugo mesto so se stvari močno zapletle, saj je na drugem obračunu Roma pričakovano slavila na gostovanju v Helsinkih. Bolgari in Italijani imajo krog pred koncem po sedem osvojenih točk, prav medsebojni obračun obeh ekip pa bo odločal o potniku v šestnajstino finala. Obe moštvi sta si sicer že zagotovili evropsko pomlad, saj tretje mesto prinaša uvrstitev v šestnajstino finala konferenčne lige. Odločilen obračun bo prihodnji četrtek na stadionu Olimpico. V Razgradu so Rimljani izgubili z 2:1.

Ludogorec – Betis 0:1 (0:0)
Fekir (56′)

Skupina C:
Betis 13
Ludogorec 7
Roma 7
HJK 1


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…