Slovenec se je ekipi iz Lodža pridružil prejšnji teden in igral na prijateljski tekmi s Cracovio. Ura igranja je bilo dovolj, da je prepričal trenerja Radoslawa Mroczkowkega za spomladanski del prvenstva. Branilec Denis Kramar je bil član Mure 05 iz Murske Sobote, ki je igrala v kvalifikacijah za Ligo Evropa. V zadnji rundi je Muro 05 premagal italijanski klub Lazio. Lani se je zanj zanimala tudi Wisla iz Krakowa, vendar pa je bila odškodnina 200.000 € za Poljake previsoka. Od takrat se je veliko spremenilo, Mura 05 je zabredla v velike finančne težave, Kramar pa je medtem postal prost igralec. 


Po vrnitvi Widzewa iz Španije, kjer so na turnirju Copa del Sol zasedli 2. mesto (na tem turnirju je sodelovala tudi ljubljanska Olimpija), je strokovni štab ugotovil, da nujno potrebujejo okrepitve v obrambi, in sicer branilca, ki lahko igra v osrčju obrambe in na levi strani obrambe. Slovenec je na testiranju zadovoljil zahteve strokovnega štaba, zato so se dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Vseeno pa ni šlo brez težav, saj je njegov agent vnaprej zahteval določeno vsoto denarja, vendar pa na to zahtevo klub Widzew iz Lodža ni pristal. Naslednji dan so vse strani le uskladile finančne zahteve in 21-letni branilec bo postal novi igralec Widzewa iz Lodža. Po končani pripravljalni tekmi se je igralec za 3 dni vrnil v domovino, da pripravi vse za selitev, potem pa se je že vrnil v Lodž k pripravam za prvenstveno tekmo s Slaskom. 

Zimske priprave Widzewa Lodž so pri koncu. V soboto, 16. februarja, so odigrali zadnjo pripravljalno tekmo z nižjeligašem Olimpio Grudziądz (zmaga Widzewa z 1-0; Kramar je igral v 2. polčasu), nato pa jih čaka prva tekma spomladanskega dela s Slaskom Wroclaw. Tekma bo v soboto, 23. februarja, ob 15.45 v Wroclawu.

 

Avtorica: Aljaska 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kam naprej po Švici? Žan Celar na prepihu med Dinamom in Empolijem

V zadnjih mesecih so Slovenci postali ena najbolj vročih tem na klubski nogometni sceni. P…