Mariborčane danes čaka povratni obračun drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Vijoličasti bi se z zmago v tretjem krogu kvalifikacij pridružili šesterici Slovencev, ki so tja že bili uvrščeni neposredno ali pa so si igranje priigrali z zmago v drugem predkrogu.


V skupinski del Lige prvakov je z madridskim Atleticom že uvrščen Jan Oblak, ob Mariborčanih pa je v igri še šest Slovencev, kot zanimivost, polovici njih, torej trije, so v preteklosti že nosili tudi vijoličasti dres. Kevin Kampl in Martin Milec sta bila s Salzburgom in Standardom že avtomatično uvrščena v tretji predkrog. Avstrijski prvak se bo pomeril z azerbajdžanskim Qarabagom, s katerim vseeno ne bi smel imeti prevelikih težav, medtem ko belgijski Standard, ki je domače prvenstvo končal na drugem mestu, v skupini neprvakov čaka spopad z atenskim Panathinaikosem.

Martin Milec je z Mariborom Panathinaikos že spravil na kolena, ga bo tudi s Standardom? (Foto: Lado Vavpetič)
Z Mariborom je Panathinaikos že spravil na kolena, ga bo tudi s Standardom? (Foto: Lado Vavpetič)

Branko Ilić, Dalibor Volaš, Rene Mihelič in Roman Bezjak so se do tretjega kroga prebili po slavju v drugem krogu kvalifikacij, Mihelič in Bezjak sta se na povratni tekmi vpisala tudi med strelce, slednji je zadel že na prvem obračunu. Mihelič in Volaš bosta po zmagi nad Cliftonvillom moči merila z beloruskim prvakom BATE Borisovim, ki je po zaslugi zadetka v gosteh izločil albanski Skënderbeu, medtem ko se bosta Roman Bezjak in Branko Ilić za naskok na zadnjo stopničko pred nogometnim rajem pomerila kar med seboj. Ludogorec ni imel pretiranih težav z luksemburškim Dudelangom, nekaj podobnega pa lahko zapišemo tudi za Partizan, ki je v drugem krogu kvalifikacij odpravil HB s Ferskih otokov.

Nasprotniki klubov s slovenskimi nogometaši
Kevin Kampl: RB Salzburg – Qarabag
Rene Mihelič: Debrecen – BATE Borisov
Dalibor Volaš: Debrecen – BATE Borisov
Roman Bezjak: Ludogorec – Partizan
Branko Ilić: Partizan – Ludogorec
Martin Milec: Standard Liege – Panathinaikos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…