Barka Matjaža Keka na krovu z dvema Slovencema počasi, a vztrajno pluje proti zgodovinskemu naslovu. Rečane čaka še nekaj zahtevnih preizkušenj, prva že danes, ko bodo gostovali pri Hajduku. S pozitivnim rezultatom bi Rečaninaredili nov korak k naslovu, saj je njihova igra prepričljiva, za zdaj pa se uspešno borijo tudi proti ‘višjim’ silam.


Zahtevnosti preizkušnje na vročem gostovanja v Splitu se zaveda tudi slovenski reprezentant Roman Bezjak, ki se je tik pred nadaljevanjem prvenstva vrnil na Kantrido, jadranski derbi pa je za Novi list napovedal z naslednjimi besedami: “Na Poljudu ni nikoli bilo lahko, ampak za nas ni več lahkih tekem, če želimo iti po naslov prvaka.”

Selitev v Nemčijo ni bila najbolj uspešna, toda igrišče v Splitu mu je dobro znano, na Poljudu je zabil že tri zadetke, v zadnjem nastopu pa je bil udeleženec velikega preobrata za zmago s 4:2, ko je dosegel dva zadetka. Korošec se zaveda, da prvo mesto na lestvici predstavlja dodatno breme: “Vse ekipe so proti nam zdaj še dodatno motivirane. Mi moramo na vsaki tekmi gledati predvsem zgolj nase. Ko imaš nek cilj, je treba iti vedno korak po korak do njega ter na vsakem koraku je potrebno dati vse od sebe.”

Tradicija na derbijih ne velja kaj veliko, gre zgolj za eno tekmo, ki lahko v skladu z različnimi faktorji vselej ponudi drugačen razplet. Eden od dejavnikov bo tudi navijaška podpora, manjkalo ne bo niti podpore gostujočih navijačev, saj se jih je na pot odpravilo 1500. “V vsako tekmo gremo z željo, da jo dobimo in ne zanima nas nič, razen zmage. Ne gledamo nazaj, kaj se je dogajalo na medsebojnih tekmah, zdaj bo pomembno zgolj to, kaj se bo zgodilo v naslednjih 90 minutah. Kot vedno moramo dati na tekmi od sebe več kot sto odstotkov,” je svoje misli strnil Bezjak.

Prevaljčan bi lahko prvič po vrnitvi med Rečane zaigral v začetni enajsterici, saj Kek na desnem krilnem položaju pogreša Marka Vešovića.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …