V sobotnem derbiju hrvaškega prvenstva med Rijeko in Dinamom sta si nasprotnika razdelila po točko, levji delež k rezultatu je dodal tudi naš reprezentant Roman Bezjak, ki je srečanje pričel v začetni enajsterici in imel že v prvem polčasu tudi obetavno priložnosti


Četa Matjaža Keka je povedla v 69. minuti, vendar vodstva ni uspela zadržati do konca tekme. “Zagotovo nam je žal. Mislim, da smo lahko ponosni, danes smo bili priča pravi evropski tekmi, pokazali smo, zakaj smo prvi. Verjamem, da bi zmagali, če bi izkoristili svoje priložnosti. Na koncu smo imeli rezultat in se avtomatsko malce povlekli nazaj, Dinamo pa je pritisnil in prejeli smo nesrečni zadetek,” je bil po tekmi nekoliko razočaran tudi Bezjak.

Hrvaški mediji so spopad na Rujevici napovedovali kot derbi desetletja, kar običajno prinaša dodaten pritisk na igralce: “Ne, pritiska ni bilo, videlo se je tudi, da smo imeli veliko željo, da smo se danes vsi izčrpali. Kot ste videli, so imeli nekateri igralci ob koncu tekme tudi krče, saj so dali več kot maksimum. Nismo se obremenjevali s tem. Ko igraš pred takšno publiko, daš na koncu vse od sebe in kar pride, pride,” je precej umirjeno nadaljeval napadalec Rijeke.

V sodnikovem dodatku je prišlo do sporne situacije, ki je trenerja Matjaža Keka precej razburila, saj je tudi na novinarski konferenci poudaril, da bi moral sodnik dosoditi kazenski udarec za njegovo ekipo: “Tega sedaj ne bi mogel komentirati, saj zares nisem dobro videl, kaj se je tam dogajalo. Najprej bi moral pogledati posnetek,” je dogodek pokomentiral 28-letni Korošec.

Na razprodani Rujevici je svoje dodala tudi publika. “Če bi bilo možno, bi bilo danes tukaj 13 tisoč ljudi. Ljudje verjamejo, mi prav tako. Imamo cilje in gremo korak po korak,” boj za zgodovinski naslov napoveduje Prevaljčan.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …