Pri nas bomo finalista pokalnega tekmovanja dobili aprila, pri južnih sosedih pa so včeraj že odigrali prvi polfinalni tekmi. Dinamo je napolnil mrežo Splita in je po zmagi s 6:0 že prvi finalist, Rečani pa bodo morali po zmagi s 3:1 napredovanje potrditi v Osijeku.


Slavonci na reški Kantridi niso našli rešitve za hrvaškega Švicarja Maria Gavranovića, ki je zablestel s tremi zadetki. Medtem ko Matica Črnica ni bilo v kadru trenerja Matjaža Keka, je Roman Bezjak v 55. minuti zamenjal Mateija. Povratnika med Rečane smo po tekmi ustavili tudi pred našim mikrofonom. Prevaljčan je bil vesel zmage, pa čeprav mora po pozni priključitvi moštvu za zdaj na priložnost čakati še na klopi. “To sploh ni sporno, tudi kvaliteta klopi je tista, ki nam daje širino, tisto kar vsaka ekipa potrebuje za dobre rezultate in osvojitev naslova. Vemo, da borbe za naslov prvaka ne bo odločilo zgolj enajst igralcev, saj se spomladi pojavijo kartoni in poškodbe, tako da je izjemno pomembno, da imamo širino,” nam je uvodoma dejal Bezjak.

Slovenski reprezentančni napadalec se je na Reko vrnil tik pred zdajci, v izdihljajih zimskega prestopnega roka in vsega nekaj dni pred nadaljevanjem hrvaškega prvenstva. Rečani, ki so snubili Nikico Jelavića, so hitro zagrabili možnost, da poleti vročega napadalca vsaj začasno vrnejo v svojo zasedbo. Bezjak po menjavi trenerja v Darmstadtu ni več dočakal priložnosti, se bo po koncu letošnje sezone kaj spremenilo? “Zaenkrat smo izkoristili možnost posode. Po pogovoru s trenerjem Fringsom, smo se odločili, da je ta možnost zame trenutno najboljša, tu ostajam do konca sezone. Kako bo pa naprej, še niti ne razmišljam,” je izdal 28-letnik, ki se lahko spomladi, čeprav je hrvaško prvenstvo zapustil po sedmem krogu, še vedno vključi v lov na strelsko krono.

A bolj kot naziv najboljšega strelca – Soudani in Andrejašević mu z desetimi goli bežita za tri zadetke – tudi Bezjaka zanima boj za naslov državnega prvaka, ki se Rijeki nasmiha po več kot desetletju prevlade zagrebškega Dinama. Da bo pot do zgodovinskega podviga in prvega državnega naslova v zgodovini naslova izjemno naporna, pričajo tudi nedeljski dogodki, ki so pri južnih sosedih dvignili precej prahu. V Splitu je znova zavrelo, na Reki pa dogajanje, vsaj na Rujevici, spremljajo precej bolj umirjeno in v en glas ponavljajo, da so osredotočeni zgolj nase. To je ponovil tudi Bezjak: “Ne, naš motiv je že od začetka sezone povezan z osvojitvijo prvenstva. Karkoli se že dogaja … ne potrebujemo dodatnih motivov. Že dlje časa imamo svojo začrtano pot, tako da se na vse ostalo ne oziramo.”

Pa bodo Rečani zagrebško prevlado prekinili z dvojno krono? “Cilj je tak, kako pa se bo razpletlo, pa bomo videli na koncu sezone,” je v diplomatskem in umirjenem tonu krajši pogovor zaključil nekdanji član Korotana, Dravograda in Celja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…