Robert Koren je včeraj z vodstvom avstralskega Melbourne Cityja sklenil dveletni dogovor in danes dopoldne po lokalnem času že prvič treniral z novimi soigralci. Nekdanji reprezentančni kapetan, ki je v majici z državnim grbom odigral 61 tekem, se je po uvodnem treningu predstavil tudi zbranim novinarjem.


Izkušeni Korošec, ki bo 20. septembra dopolnil 34 let, je v pogovoru po uvodnem treningu, ki si ga lahko v celoti ogledate tukaj, med drugim spregovoril tudi o razlogih za prestop v daljno Avstralijo. V igranju za Melbourne City vidi precejšen izziv: “Pogodba s Hull Cityjem se je iztekala in dobil sem klic zastopnika, ki mi je sporočil, da me želi Melbourne City . Iskal sem nekaj novega in drugačnega. V Angliji sem igral sedem let in pol, zato sem prestop v Avstralijo videl kot izziv. Ko sem se sestal z ljudmi iz Melbourne Cityja, so mi razložili vse o projektu, ki je bil res dober in nekaj, kar se da nadgrajevati, zato sem se z veseljem odločil za prestop.”

Na klubski spletni strani so zapisali, da je Koren še čutil nekaj posledic dolgega potovanja v Avstralijo, kamor je pripotoval v soboto, a je bil nekdanji član Dravograda, Celja, Lillestroma, West Bromwicha in Hull Cityja vesel skupinske vadbe: “Užival sem, trening je bil težak, saj sem bil dva meseca brez treningov. Opravil sem sicer veliko individualne vadbe, a ko je v igri tudi vadba z žogo, gre za povsem drugačen trening, vendar sem užival.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Novo priznanje za Oblaka

Eden najboljših vratarjev na svetu, kapetan slovenske izbrane vrste Jan Oblak, je dobil še…