Robert Berić je pred tedni dokaj presenetljivo zamenjal klubsko sredino. Iz štajerske prestolnice Gradca se je preselil v avstrijsko metropolo in oblekel zeleno-beli dres dunajskega Rapida, 32-kratnega avstrijskega državnega prvaka, ki ima v svojih vitrinah tudi naslov nemškega državnega prvaka iz leta 1941. Berić je spregovoril za avstrijski portal SportNet in se med drugim razgovoril tudi o razlogih za prestop.


“Nisem pričakoval, da bom že po letu dni prestopil drugam, a za mene je bil koristen, saj sem sedaj v večjem klubu in lahko naredim korak naprej v moji karieri,” je na vprašanje o tem, če je pričakoval, da bo iz graškega Sturma tako hitro prestopil v vrste dunajskega Rapida, odgovoril 23-letni Krčan. Nekdanji član Krškega, Interblocka in Maribora je v novi sezoni za klub iz Hütteldorfa, predela Dunaja, odigral vsa tri srečanja. V pokalnem tekmovanju je v igro vstopil v drugem polčasu in v 116. minuti podal za zmago nad Amstettnom. Tudi v uvodnem krogu Bundeslige, ko so zeleno-beli s kar 6:1 izgubili pri Salzburgu, je priložnost dobil v zadnjih 15 minutah, v obračunu z Riedom, ki so ga pred domačimi gledalci dobili z 1:0, pa ga je trener Zoran Barišić postavil v začetno enajsterico. Na krstni zadetek robustni napadalec še čaka, o razlogih za prihod na Dunaj pa je Rapidova devetica dodala: “Rapid ima bogato zgododovino. Vsi vemo, da je Rapid največji avstrijski klub. Kot sem že povedal, je za mene to enostavno korak naprej v karieri. V minuli sezoni je bil Rapid državni podprvak, ima visoke cilje in igra v evropskih tekmovanjih, zaradi tega sem želel v Rapid.”

Berić je bil v preteklosti predvsem na medmrežju deležen številnih (ne)upravičenih kritik, čez katere zna kakšno krepko povedati tudi Terrence Boyd, nekdanji napadalec Rapida, ki ga je na Dunaju zamenjal prav Berić: “To je povsem normalno. Vsakdo ima dolg jezik, če ga nihče ne vidi. Tako je bilo v Sloveniji, v Gradcu in enako bo verjetno tudi na Dunaju. Tako je pač v nogometu in to moraš sprejeti. Včasih je težko, včasih je povsem vseeno, a kljub vsemu, to pač spada k karieri.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…