Hrvaški Rijeki, nekdanjemu klubu slovenskih strategov Matjaža Keka in Simona Rožmana, v letošnji sezoni ne gre nič po načrtih. Boljše čase bo moštvo iz Kvarnerja iskalo s še enim starim znancem slovenskih prvoligaških zelenic.

Reški Novilist namreč poroča, da se bo za krmilo kluba usedel Sergej Jakirović, ki se je po kratki epizodi v Mariboru kasneje odlično znašel v rodni Bosni in Hercegovini. Zadnji dve leti je vodil Zrinjski ter klub v minuli sezoni popeljal do sedmega naslova državnih prvakov. Mostarce je dobro vodil tudi v letošnjih evropskih kvalifikacijah, v katerih je prvak BiH prilezel vse do zadnjega kvalifikacijskega kroga za zgodovinsko uvrstitev v skupinski del konferenčne lige, toda po streljanju enajstmetrovk se je napredovanja razveselil Slovan iz Bratislave. Zrinjski odlično igra tudi v letošnji sezoni državnega prvenstva, saj v njem zaseda sam vrh lestvice.

Povsem drugačno je stanje na Reki. Klub je pred leti pod vodstvom Keka dosegel višave svojega obstoja, v sezoni 2016/17 pa se razveselil tudi prvega naslova državnega prvaka oziroma kar dvojne krone. Tudi po odhodu Mariborčana je Rijeka še naprej krojila vrh hrvaškega nogometa, leta 2020 se je pod vodstvom Rožmana razveselila svoje zadnje lovorike, pokalnega naslova, a v letošnji sezoni se je na Kvarnerju vse podrlo kot hišica iz kart. Klub trenutno zaseda skromno osmo mesto v desetčlanskem državnem prvenstvu ter ima samo dve točki prednosti pred devetouvrščenim Šibenikom. Tik pred odhodom na reprezentančni odmor je Rijeka doživela pravo blamažo, ko je na svojem terenu v 1. HNL z zagrebškim Dinamom izgubila s kar 2:7. Nekaj dni pred tem je v drugem krogu pokalnega tekmovanja izgubila proti ekipi Bijelo Brdo, katera se v drugi ligi bori za obstanek. Ena redkih svetlih točk v njihovem moštvu je v jesenskem delu bil Haris Vučkić, ki se je na ligaških tekmah doslej trikrat vpisal med strelce ter enkrat podal.

Sedaj se bo, kot kaže, na prazni trenerski stolček Rečanov usedel Jakirović, ki bi naj v nedeljo še zadnjič vodil moštvo Zrinjskega, v tekmi 19. kroga državnega prvenstva Mostarce čaka Borac iz Banja Luke, nato pa se preselil nekoliko severneje ter vnovič svojo srečo poizkusil na višjem nivoju.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …