Na Rujevici se v soboto zvečer obeta pravi nogometni praznik, celotna Hrvaška bo spremljala dvoboj vodilnih ekip hrvaškega prvenstva. Lahko Rijeka z zmago naredi velik korak naproti naslovu? Za serijskega hrvaškega prvaka bo najverjetneje zaigral Petar Stojanović, na strani domačinov pa najdemo kar tri Slovence, stratega Matjaža Keka ter Matica Črnica in Romana Bezjaka.


Kek je zagotovo zaslužen za velik del lepe nogometne pravljice, v kateri se je kot David zoperstavi gigantskemu zagrebškemu Goljatu. Rečani so v pomladanskem delu sezone že večkrat uspeli preobrniti rezultat v svojo korist, po tem ko so izgubljali v prvem polčasu. Pri navijačih se čuti velika evforija, Rujevica je bila razprodana že dva tedna pred dvobojem, v soboto pa se obeta nov vrhunec sezone. Rečani so v preteklih tednih in mesecih že pokazali izjemno navijanje, ki ga ne bo manjkalo niti v soboto.

Dinamo mora tekmo dobiti, ob porazu bi se Zagrebčani že znašli v globokih porazih, čeprav se bosta tekmeca v zadnjem krogu letošnje sezone udarila še na Maksimiru. Za Rečane bi bilo zagotovo najbolje, če si naberejo dovolj točk zaloge in naslov slavijo že pred odhodom v Zagreb, saj so spomini na dogodke izpred skoraj dveh desetletij, ko je kvarnerska zasedba leta 1999 brez naslova državnega prvaka ostala v zadnjem krogu, po sporni sodniški odločitvi, še kako boleči.

Kek Dinamo pozna do potankosti, v prvi medsebojni tekmi je Zagrebčane dobesedno razbil s 5:2, na drugi tekmi v Zagrebu pa potegnil odličnih 1:1, po tem ko so svoj delež že dodali tudi sodniki. Ekipi nizata dobre rezultate, Rijeka doma beleži pet zaporednih doma, medtem ko se lahko Dinamo pohvali s petimi zaporednimi zmagami na gostovanjih. Zagotovo gre za eno najbolj pomembnih tekem v zgodovini reškega kluba, z zmago bi se namreč približali do prve ligaške lovorike.

Da na Reki pred jutrišnjim spopadom vlada veliko pričakovanje, priča tudi poteza pristašev, ki so mesto okrasili s spodbudnimi sporočili za svoje ljubljence.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kek zaradi poškodb vpoklical novega branilca

Slov enska reprezentanca bo v četrtek začela boj za uvrstitev na Euro 2024. Prvi nasprotni…