Mariborčan Marko Ranilović je našel novega delodajalca. Potem, ko mu je potekla pogodba s klubom iz Budimpešte, natančneje s Ferencvarošem, je Ranilović podpisal dvoletno pogodbo z ekipo Kaposvári Rákóczi FC, ki je v lanski sezoni v prvi madžarski ligi osvojila enajsto mesto. Za njegove usluge so se zanimali tudi pri škotskem Ross Countyju, v zadnjih trenutkih je bil aktualen prestop tudi v Iran, a se je Ranilović odločil, da bo svojo pot nadaljeval v znani ligi.


Po treh letih je napočil čas za slovo od Budimpešte. Selitev v Kapošvar je dobrodošla, saj nanj računajo zelo resno: “S Kapošvarjem sem treniral vse od začetka junija in prav zaradi priprav in vseh potovanj sem si vzel več časa za podpis in sestavo pogodbe. S Kapošvarjem sem danes ob 11. uri podpisal dveletno pogodbo in po podpisu le te sem izredno zadovoljen,” se je iz Madžarske javil Ranilović. Nekdanji vratar Maribora je imel v prejšnji sezoni ogromno težav s poškodbami. Po tem, ko so mu v jeseni operirali križne vezi in je bil iz igrišč odsoten ogromno časa, je Ranilović danes dobro pripravljen in se že veseli novih izzivov. “Na treningih sem izredno zadovoljen z delom trenerjev, sestavili smo plan o mojem napredovanju, saj je poškodba terjala svoj davek. Želim si, kot tudi klub, da dobim nazaj kontinuiteto dobrih tekem ter da se odpravijo nekatere težave, ki so ostale od poškodbe,” je še dodal nekdanji vratar Maribora in Ferencvaroša.

Prav zadnji treningi z ekipo so mu dali jasno vedeti, da so cilji v letošnji sezoni veliko višji, kot so bili v lanski sezoni. “V izredno hitrem času sem pri sebi začutil velik napredek. Ekipa je izredno kvalitetna, vzdušje je sproščeno. Gremo iz tekme v tekmo nabirat točke. To moštvo je zmožno velikih dosežkov in videli bomo kaj bo prineslo prvenstvo. Generalko pred začetkom prvenstva proti turškemu Antalyasporu smo opravili zelo dobro. Veselim se začetka prvenstva,” je dejal Marko Ranilović. Kapošvar se bo v prvem krogu Madžarskega prvenstva pomeril z Volaševim Debrecenom. Tekma bo 28. julija ob 20.30 uri v Debrecenu.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić s pravo bombo nad romunskega prvaka (VIDEO)

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je zablestel na obračunu romunskega pokala med Univer…