Marijan Pušnik ne popušča, s svojo Avispo je na domačem igrišču gostil Tochigi in zabeležil še četrto zaporedno zmago in se na lestvici J. League 2 prebil že med pet najboljših moštev.


Avispa je na domačem igrišču gostila sosede na lestvici, sedmouvrščeni Tochigi, ki je klonil z izidom 2:0. Avispa je delo dokončala v razmiku štirih minut, ko je v 23. minuti srečanja najprej zadel Hisashi Jogo, mrežo gostov pa je štiri minute zatem zatresel še mladi Noriyoshi Sakai, ki je pred letošnjim letom prestopil iz prvoligaške Niigate in je s petimi zadetki tretji strelec kluba, zadetek več sta doslej dosegla Jogo in Ishizu.

‘Ose’ iz Fukuoke so glede na zadnjih pet odigranih srečanj drugo najbolj vroče moštvo lige, saj so v petih tekmah osvojile kar trinajst od petnajstih točk. V tem pogledu je uspešnejši le prvouvrščeni Shonan, ki ima v zadnjih petih tekmah popoln izkupiček, v dvajsetih krogih prvenstva pa je izgubil le enkrat, zato ima na vrhu lestvici že sedemnajst točk prednosti pred drugouvrščeno Iwato.

Tri tekme zapored je z mladinskim moštvom South Melbournea neporažen tudi Saša Kolman, ki pa je z mladimi upi na zadnjih dveh tekmah remiziral. Potem ko je moštvo minuli teden remiziralo z zadnjeuvrščenim Heidelberg Unitedom, so si tokrat točke razdelili še s sosedi na lestvici, ekipo Port Melbournea, ki je z zadetkom Senisiosa Frangosa povedlo po pol ure igre, a so Kolmanovi varovanci izid poravnali v v 67. minuti, ko je zadel Stefan Zinni. 30-letni Tolminec na delu v Avstraliji, je po tekmi za klubsko spletno stran povedal sledeče: “To je bila zares slaba tekma, nismo razvili naše igre. Srečanje bi se lahko obrnilo v obe smeri. Gostje so imeli nekaj res dobrih priložnosti, a je bil sreča na naši strani. Ob koncu tekme pa smo si tudi sami pripravili lepo priložnost. Verjamem, da imamo zelo dobro moštvo, fantom pa čestitam za borbeno igro.”

Prejšnji teden smo pisali o tem, da sta Slaviša Stojanović in Edoardo Reja zapustila trenerska stolčka pri Crveni zvezdi oziroma Laziu, službo v tujini pa je zato pred dnevi našel Robert Pevnik, ki bo v bodoče deloval pri poljskem tretjeligašu Legionovii.

TRENER KLUB LIGA TEKMA MESTO/KROG/TOČKE
Oliver Bogatinov Al Hilal U17 Liga U17 (SAU) Konec sezone. 6/22/36
Iztok Kapušin Bistra 3. HNL center (HRV) Konec sezone. 2/30/58
Matjaž Kek Rijeka 1. HNL (HRV) Konec sezone. 2/36/73
Saša Kolman S. Melbourne U20 NPL Victoria U20 (AVS) S. Melbourne U20 1
P. Melb. Sharks U20 1
8/15/17
Darko Milanič Sturm Graz Bundesliga (AVT) Konec sezone. 5/36/48
Robert Pevnik Legionovia II liga (POL) Konec sezone.
Marijan Pušnik Avispa Fukuoka J. League 2 (JPN) Avispa Fukuoka 2
Tochigi 0
5/20/32
Sandi Sejdinovski Al Hilal U19 Liga U19 (SAU) Konec sezone. 3/22/44
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…