Medtem ko je v Evropi večina prvenstev še v mirovanju in so nekateri klubi šele pričeli s pripravami na novo sezono, je na drugem koncu zemeljske oble nogometno dogajanje v polnem teku, na Japonskem točke pridno zbira Marijan Pušnik, v Avstraliji pa Saša Kolman.


Slednji je z ekipo do 20. leta tokrat le remiziral z Heidelberg Unitedom, ki v National Premier League zvezne države Victorie z osmimi točkami zaseda zadnje, štirinajsto mesto. Varovanci tolminskega trenerja so po štirinajstih krogih na osmem mestu, zbrali so šestnajst točk, čeprav bi se lahko tokratno srečanje razpletlo povsem drugače, saj so nogometaši Melbourna prevladovali in proti vratom gostov sprožili kar dvajset strelov, medtem ko so gostje streljali vsega šestkrat.

Odlično gre v juniju tudi Marijanu Pušniku. Korošec, ki drugo leto deluje na Japonskem, je po nekaj slabših izid in tudi pomanjkanju kančka sreče, v zadnjih krogih Avispo popeljal do treh zaporednih zmag. Po zmagah nad Chibo in Verdyjem, so ‘ose’  iz Fukuoke tokrat gostovale pri Mitu in iz gostovanja po zmagi z 2:1 odnesle vse tri točke. Avispa je v 33. minuti povedla z zadetkom Kanamorija, a so domačini izid hitro poravnali z zadetkom Yoshide, za zmago pa je v 84. minuti zadel Ishizu. Avispa se je po treh zaporednih zmagah povzpela vse do osmega mesta, v prihodnjem krogu pa jo čaka obračun z mesto višje uvrščenim Tochigijem.

Kolonija slovenskih trenerjev v tujih klubih se je sicer v minulih dneh zmanjšala za dva stratega. Zamejski Slovenec Edoardo Reja je zapustil trenerski stolčke pri rimskem Laziu, Slaviša Stojanović pa se je poslovil od Crvene zvezde, po pisanju nekaterih medijev pa bi utegnil svoje znanje v bodoče prenašati v italijanski Serie B.

TRENER KLUB LIGA TEKMA MESTO/KROG/TOČKE
Oliver Bogatinov Al Hilal U17 Liga U17 (SAU) Konec sezone. 6/22/36
Iztok Kapušin Bistra 3. HNL center (HRV) Konec sezone. 2/30/58
Matjaž Kek Rijeka 1. HNL (HRV) Konec sezone. 2/36/73
Saša Kolman S. Melbourne U20 NPL Victoria U20 (AVS) S. Melbourne U20 1
Heidelberg Utd U20 1
8/14/16
Darko Milanič Sturm Graz Bundesliga (AVT) Konec sezone. 5/36/48
Marijan Pušnik Avispa Fukuoka J. League 2 (JPN) Mito 1
Avispa Fukuoka 2
8/19/29
Sandi Sejdinovski Al Hilal U19 Liga U19 (SAU) Konec sezone. 3/22/44
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…