Jože Prelogar, v preteklosti tudi nekdanji pomočnik selektorja Branka Oblaka, ni več trener celovškega SAK-a. Ljubljančan se je od Slovenskega Atletskega Kluba poslovil v petek, ko so SAKovci na sedmi ligaški tekmi še šestič izgubili, v petek je bil z 0:2 boljši še Wallern.


Vodstvo SAK-a je odstop trenerja sprejelo, kot so zapisali na klubskem Facebook profilu, pa klub krivde ne vidi pri trenerju, saj za slabe izide vidijo vrsto razlogov, od dolge vrste poškodovanih igralcev, do smole, da se je ob začetku sezone predčasno poslovil močni branilec Isopp, pa tudi do slabše forme nekaterih nosilcev. Prelogarja bo na trenerskem stolčku nasledil Goran Jolić, ki je dres SAK-a nosil zadnjih devet let in od poletja naprej ob aktivnem igranju opravljal tudi delo športnega direktorja. Novopečeni strateg celovškega kluba je ob prevzemu funkcije potrdil, da bo z aktivnim igranjem prenehal. A nekdanjega napadalca Kočevja, Svobode, Maribora, velenjskega Rudarja, Olimpije, prevaljskega Korotana in ajdovskega Primorja na klopi ne čaka nič kaj lahka naloga, saj je klub zelo slabo krenil v novo sezono in je v sedmih tekmah zbral vsega točko. Jolić bo moral veliko dela vložiti predvsem v napad, saj so Celovčani v sedmih tekmah zadeli vsega petkrat, s čimer imajo najslabši napad lige. Prelogar pa ostane v SAK v drugih funkcijah in bi pomagal klubu s svojimi izkušnjami pri razvoju nogometašev in klubskih struktur.

Na tej povezavi pa lahko prisluhnete še izjavi predsednika Francija Wieserja in novega trenerja Gorana Jolića, oba sta še enkrat optimistično ponovila, da bo klub ostal v regionalni ligi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenec s klopi spremljal premoč angleškega velikana

Včeraj sta se v sklopu Lige Evropa v Londonu srečala veliki Arsenal in pa norveški Bodø/Gl…