Konec je še ene zgodbe, v kateri sodeluje obetavni slovenski nogometaš, ki je hitro zapustil Slovenijo in se pridružil italijanskemu prvoligašu, pri katerem pa prave priložnosti ni dočakal. Govorimo o Žanu Benedičiču, danes dvajsetletnemu vezistu, ki je s šestnajstimi leti zapustil domači Triglav in se preselil k Milanu.


Pri velikanu evropskega nogometa je Benedičič preživel tri leta, v katerih je prišel do mladinske ekipe Milana, ki je nato prerasel, ker pa prostora v prvi ekipi zanj ni bilo, je lani odšel na posodo k angleškemu Leedsu. Tudi tam se Kranjčan ni naigral, saj se je kmalu po selitvi na Otok poškodoval in nastopil le na eni tekmi. V lovu na preskok mlademu reprezentantu niso šle niti poškodbe, ki jih je bilo v zadnjem obdobju veliko. Žan Benedičič se je tako vrnil v Italijo, danes pa smo dobili še uradno potrditev, da Benedičič zaključuje avanturo pri Milanu, čeprav se ga je povezovalo tudi z Mariborom, bo ostal na Apeninskem polotoku.

Za usluge devetnajstletnega vezista se je ogrel novopečeni italijanski drugoligaš, Como, ki je Gorenjca odkupil od Milana. Klub iz Lombardije si je igranje v Serii B prislužil z osvojenim četrtim mestom v Serie C in zmago v kvalifikacijah proti Bassano Virtusu. Letošnjo sezono bo tako bivši italijanski prvoligaš začel s slovenskim reprezentantom, ki si bo garderobo delil z enim največjih vratarskih talentov v Evropi, Simoneom Scuffetom, ki je posojen s strani Juventusa. Priložnost za predstavitev bo imel Benedičič že v nedeljo, ko bo Como gostoval pri Perugii.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski vratar prvič po poškodbi znova stopil med vratnici

Slovenski vratar Aljaž Ivačič, ki si nogometni kruh služi onkraj luže, se je uspešno vrnil…