Končano je tudi državno prvenstvo na Madžarskem. Odločitev o prvaku je praktično padla že v minulem tednu, saj je moral drugouvrščeni Györ na gostovanju pri Mezokovesdu nadoknaditi štirinajst zadetkov zaostanka za vodilnim Debrecenom, ki je moral pred domačimi gledalci izgubiti s Honvedom.


Drugi del scenarija se je uresničil, saj je Debrecen zapravil številne priložnosti, gostje iz madžarske prestolnice pa so nespretnost domačih napadalcev prvič kaznovali v 64. minuti, ko je zadel Vernes. Napadi domačih so se na pred mesecem odprtem stadionu po zaostanku le še stopnjevali, a gostujoče mreže varovanci trenerja Elemerja Kondasa niso uspeli zatresti, v 3. minuti sodnikovega podaljška so nogometaši Honveda le še potrdili zmago, potem ko je domači čuvaj mreže Novaković krenil iz vrat, kar je izkoristil Lörinczy. Rene Mihelič je na igrišče vstopil v 67. minuti, a na igrišču preživel vsega deset minut, saj je moral zaradi poškodbe igrišče zapustil v 78. minuti, Volaš pa ni bilo niti na klopi. 27-letni Ankarančan je v letošnji sezoni zabil osem zadetkov, še tri dodal v pokalnem tekmovanju, spomladi pa je v dresu blestel tudi dve leti mlajši Mariborčan, ki se je trikrat vpisal med strelce in še štirikrat podal za zadetke soigralcev ter bil eden od vodij moštva v boju za naslov prvaka.

Srečanje v Debrecenu se je razpletlo po željah tabora Györa, a sami po pričakovanjih niso zmogli nadoknaditi zaostanka v gol razlike, pa čeprav so predzadnjeuvrščenemu Mezokovesdu zabili kar pet zadetkov. Po več kot mesecu in pol se je v začetni enajsterici znašel tudi naš Rok Kronaveter, ki je ponujeno priložnost stratega Ferenca Horvatha zagrabil z obema rokama in se izkazal z odlično predstavo. Györ je prvi polčas dobil z izidom 0:2, pri obeh zadetkih pa je v vlogi izvajalca sodeloval Kronaveter, pod prvi zadetek se je podpisal Lang, pod drugega pa Wolfe. 27-letni Mariborčan je bil udeležen tudi pri tretjem zadetku, ko je domači čuvaj mreže odbil njegov poizkus, odbitek pa je v mrežo pospravil Trajković. Krona za odlično predstavo je prišla v 87. minuti, ko je Kronaveter z natančnim strelom z velike razdalje matiral domačega vratarja in postavil končni izid srečanja 0:5. Nekdanji član Železničarja, Drave, Rudarja in Cottbusa z letošnjo sezono ne more biti najbolj zadovoljen, saj je na 15 tekmah skupno nabral 750 minut in se dvakrat vpisal med strelce.

Slovenska trojka bo, če seveda ne bo prišlo do prestopov, barve svojih klubov že čez nekaj tednov zastopala v kvalifikacijah za Ligo prvakov oziroma Evropsko ligo. Debrecen ima možnost, da lahko v drugem krogu kvalifikacij Lige prvakov naleti na tudi Mariborčane.

Vrhunci srečanja obračuna med Debrecenom in Honvedom

Vrhunci srečanja obračuna med Mezokovesdom in Györom

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…