Slovenski legionarji so včeraj odlično odprli nogometni vikend, ki je pred nami. V italijanski Serie B sta se izkazala Siniša Anđelković in Leo Štulac, na poljskem v Ekstraklasi pa Saša Aleksandar Živec in Goran Cvijanović.


Pomembno srečanje v Serie B sta odigrali ekipi Venezie in Palerma, ki se obe borita za napredovanje v prvo italijansko ligo. Slovenci smo na tej tekmi imeli kar tri predstavnike, ki so vsi odigrali celotno srečanje. V ekipi Venezie sta na igrišče prišla Siniša Anđelković in Leo Štulac, za Palermo pa je nastopil Aljaž Struna. Srečnejša sta igrišče zapuščala prva dva, saj je Venezia s kar 3:0 ugnala Palermo, svoje pa sta prispevala tudi slovenska nogometaša. Že v prvem polčasu se je izkazal Leo Štulac, ki je najprej asistiral pri prvem zadetku svoje ekipe, nato pa je v 15. minuti še sam zatresel mrežo, zmago Venezie je nato v drugem delu potrdil Siniša Anđelković, ko je v 63. minuti zadel za končnih 3:0.

Pomembno zmago za obstanek v poljski Ekstraklasi je dosegla ekipa Piast Gliwice, za katero igra Saša Aleksander Živec, ki je v gosteh zmagala z visokih 5:1. Velik delež k zmagi svoje ekipe je prispeval Primorec, ki je kar dvakrat zadel. V 24. minuti je s pravim evrogolom, svojo ekipo popeljal v vodstvo z 1:0, še drugič je nato zadel v drugem polčasu, ko je lepo preigral domačo obrambo in prednost Piast-a povišal na takratnih 3:0.

V isti ligi nastopa tudi ekipa Korona Kielce, le da se oni borijo v skupini za prvaka, kjer pa jim ne kaže najbolje. Tudi včeraj so se slabo odrezali, saj so pri trenutno vodilni ekipi Legie izgubili s 3:1, in se tako le še oddaljili od mest, ki prihodnjo sezono vodijo v evropska tekmovanja. Edini zadetek za ekipo Korone je, ko je že bilo vse odločeno, dosegel Goran Cvijanović, ko je z roba kazenskega prostora zadel za končnih 3:1. To je že deveti zadetek Primorca v tej sezoni, s čimer še naprej ostaja najboljši strelec svoje ekipe. Kot zanimivost naj povemo, da je na omenjenem srečanju zadetek dosegel tudi Miroslav Radović, ki je svoj čas nastopal za ljubljanske zmaje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urška Rizmal
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jan Gorenc nov legionar

Šele dobro se je zaključilo naše državno prvenstvo in že so si mnogi nogometaši našli novo…