Nejc Pečnik je pred dnevi s potezo, da ne bo zahteval prekinitve pogodbo in bo vodstvu Crvene zvezde dal nekaj dni, da mu poišče novi angažma, požel veliko odobravanja srbskih medijev in pristašev rdeče-belih.


A moštvo z Marakane, ki se v teh dneh ubada s številnimi težavami, ni uspelo urediti prestopa in 28-letnemu Dravograjčanu ni preostalo kaj drugega, kot da z aktualnim državnim prvakom prekine pogodbo, ki bi bila sicer veljavna še eno leto. Slovenski reprezentant je imel za takšno odločitev vso pravico, saj mu Zvezda dolguje precej denarja, a je Pečnik za srbske Večernje Novosti že potrdil, da zaostalih obveznosti (vsaj za zdaj) ne bo iskal po sodni poti: “Nihče od klubov ni poslal konkretne ponudbe in ni mi preostalo nič drugega. Žal mi je, da je tako, a družina in kariera ne smeta trpeti, saj smo že v juliju, ekipe se formirajo in potrebno je poiskati rešitev tudi za mene. Poskušal sem pomagati Zvezdi, še vedno pa sem klubu pripravljen oprostiti polovico zaostalega dolga. Dejstvo, da je pogodba prekinjena, ne pomeni, da bom tožil klub, saj ne želim, da se poslovimo na grd način. V letu dni sem vzljubil Crveno zvezdo in srce mi ne pusti, da odidem na drugačen način. Žalosten sem, da se razhajamo in želim si, da bi imel vrata Marakane vselej na široko odprta. Kdo ve, morda se nekega dne še vrnem.”

Zvezda se je včeraj odpravila na priprave v Slovenijo, kjer se nahaja tudi mestni tekmec Partizan, ki vadi na Pohorju, medtem ko se bodo rdeče-beli pod vodstvom novega trenerja Nenada Lalatovića pripravljali v Čatežu. Kot so še zapisali pri Novostih, se bo Pečnik v naslednjih dneh dobil z vodstvom kluba in se skušal dogovoriti o dinamiki odplačevanja zaostalih obveznosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nova pot k porazu Elsnerjevega Standarda hudo razburila navijače

Svoje 9. tekme na klopi Standarda iz Liegeja mladi slovenski trener Luka Elsner minulo ned…