Že v soboto dopoldne smo poročali, da se je celovška Austria v 21. krogu avstrijske Sky Go Erste lige na domačem igrišču pomerila z zadnjeuvrščenim moštvom FAC iz Dunaja. V vrstah domačih sta v prvi enajsterici nastopila tudi Rajko Rep in Patrik Eler.


Slednji je v 17. minuti mojstrsko zadel za izenačenje na 1:1 in se razveselil že dvanajstega zadetka sezone. Z nepopustljivostjo si je žogo priboril pred kazenskim prostorom nasprotnika in z lepim preigravanjem izkoristil trenutek nezbranosti v gostujoči obrambi, a zadetek vseeno ni bil dovolj za nove točke Korošcev, ki so padli na osmo mesto desetčlanske lestvice. “Rezultat je pravičen, saj nismo uspeli dobiti nobenega dvoboja. V obrambi in napadu smo igrali slabo,” je po tekmi poudaril nekdanji nogometaš Renč in mirenske Adrie.

Primorec se z dvanajstimi zadetki uvršča na drugo mesto ligaške lestvice strelcev. Že jeseni sta bila z Repom, ki ga slovenska javnost tudi zaradi igranja v Celju in Mariboru bistveno bolje pozna, prava motorja celovškega napada, saj sta dosegla veliko večino zadetkov, 17 od skupno 27. Uspešne predstave v jesenskem delu so opazili tudi avstrijski prvoligaši. “Imel sem ponudbo za igranje v Bundesligi, vendar bi šlo le za posodo v pomladanskem delu. Odločil sem se zaključiti sezono v sedanjem klubu,” pravi Eler, ki mu ob koncu sezone poteče pogodba pri sedanjem delodajalcu.

Priznava, da slovensko nogometno prvenstvo trenutno spremlja bolj redko, o možnostih nastopa v dresu slovenskega prvoligaša pa na kratko dodaja: “V Avstriji se počutim v redu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…