Nogometna predstava 135. jadranskega derbija ni navdušila nogometnih sladokuscev. Igra obeh moštev je bila trda in agresivna, igrišče stadiona Hrvatski vitezovi v Dugopolju pa lepe igri niti ni nadaljevalo. A bolj kot igra in dejstva, da so bili Rečani v zaključku tekme oropani za zmago in tri točke, bo v spominu ostalo divjanje splitskih navijačev.


Ti so že v uvodnih minutah z metanjem sedežev na zelenico poskrbeli za nekajminutno prekinitev tekme, tudi v nadaljevanju obračuna pa domači pristaši niso prenehali z metanjem raznih predmetov proti reškim igralcem, kakor tudi trenerju Matjažu Keku, ki zaradi tega po tekmi ni skrival slabe volje: “Škoda, da so nam na koncu razveljavili regularen zadetek ter da nismo unovčili boljše igro in priložnosti. Zares je bilo težko, od prve minute naprej se je videlo, kakšen bo pritisk. Kot trener in človek sem zadovoljen s tem, kar se je dogajalo na igrišču. To kar se je dogajalo izven igrišča pa ni bilo dobro in želim si, da bi bilo tega čim manj. Ne vem, kam vodi vse to sovraštvo… Igralci so vse to zdržali, odigrali agresivno in pravo prvenstveno tekmo, v kateri je Hajduk s pritiskom prišel do prednosti. V drugem polčasu smo dobro reagirali, bolje tekli.”

Oba tekmeca sta želela obračun odigrati v Zadru, a je vodstvo ligaškega tekmovanja za prizorišče srečanja potrdilo Dugopolje: “Želja Hajduka je bila jasna, tudi naša, igrati v normalnih pogojih. Tekma je bila odigrana na robu pogojev, tudi sami ste v zraku videli sedeže. To vse je med dvema kluboma, ki sta resda rivala, nepotrebno, a sta hrvaška kluba, ki igrata v hrvaški ligi. Sem tujec, a to težko razumem. V življenju še nisem bil tako popljuvan…”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…