Kot smo že poročali, je Edoardo Reja blizu vrnitve na splitski Poljud. Reja je po tem, ko je Hajduk zapustil Igor Tudor, glavni kandidat za novega trenerja Dalmatincev, kar je sam tudi potrdil. Zamejski Slovenec, ki so ga včeraj opazili tudi na Kantridi, se bo o službi odločil do ponedeljka.


Reja je na Dalmaciji že deloval v sezoni 2009/10, ko je Hajduk osvojil drugo mesto v hrvaškem državnem prvenstvu. Danes se je stanje, tudi zaradi vzpona Rijeke in obilice težav, spremenilo in dalmatinski ponos bo v drugem delu sezone verjetno branil tretje mesto in točko prednosti pred zagrebško Lokomotivo.

Hajduk in Reja sta prva pogajanja o sodelovanju opravila v Opatiji, po katerem je Marko Naletilić, agent Reje priznal, da so možnosti, da se Reja preseli v Split 50 proti 50. Po novem krogu pogajanj pa je kot kaže le prišlo do dogovora, Naletilić je po drugem sestanku dejal: “Hajduk je ponudil zelo konkretno ponudbo in široka pooblastila, tako da so možnosti za dogovor veliko večje kot pa so bile po sestanku v Opatiji. Pomembno pa je tudi, da ga srce vleče proti Dalmaciji.”

Poleg Hajduka se je Rejo v zadnjem času omenjalo tudi v povezavi s staro znanko slovenskega nogometa Parmo, ki pa očitno rešitelja ne bo našla v izkušenem strategu. Sportske novosti tudi poročajo, da so Splitčani prvotno ponudili 200 tisoč evrov letno, zdaj pa je narasla še za dodatnih 50 tisočakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…