Žan Kolmanič je velik pečat pustil že v Sloveniji pri Mariboru, sedaj pa se dokazuje v Teksasu pri Austinu, s katerim so v svojem drugem letu nastopanju v MLS-u, v letošnji sezoni spisali čudovito pravljico. Z mladim bočnim branilcem smo se pogovarjali o ligi MLS, reprezentanci in prepoznavnosti Slovenije v Ameriki.


V MLS si prestopil direktno iz Slovenije. Te je tam kaj še posebej presenetilo? Kakšen je nivo lige v primerjavi s Slovenijo? Na katerem področju tam lahko igralec bolj napreduje?
Definitivno razvoj lige v zadnjih letih, vedno več znanih imen v svetu nogometa predvsem pa vlaganje v trening centre, stadione. V primerjavi z Slovenijo bi lahko rekel da je tempo igre na višjem nivoju zato se tudi kot igralec hitro naučiš da nimaš dosti časa za razmišljanje in je treba vsako odločitev sprejemat dosti hitreje, pa tudi fizično je bolj naporno.


Kakšno je življenje v Teksasu? Si se dolgo privajal?
Glede na prvo leto ko me je vročina najbolj presenetila morem rečt da na kako drugo prilagajanje nisem imel nobenih težav, potem pa ko spoznaš mesto, ljudi, soigralce je vse dosti lažje. Ljudje so zelo odprti, prijazni, in vsi živijo za ta klub.


Letos ste z Austinom dosegli lep rezultat, glede na mladost kluba bi lahko rekli izjemen? Kakšni so cilji za prihodnost?
Pa seveda lahko rečemo, da je izjemen rezultat za organizacijo ki je šele drugo leto v MLS-u. Pred sezono smo bili rahlo podcenjena ekipa zato je bil to tudi nek dodatni motiv, da želimo vsem dokazat nasprotno. Sedaj nam je to uspelo, videli smo, da lahko to pokažemo in z naslednjim letom imamo seveda neko “tarčo” na hrbtu, seveda v pozitivnem pomenu.


Sloveniji že dolgo “škripa” na položaju levega bočnega. Je Kek že stopil kaj v kontakt s teboj?
Razen tistega poziva lani, trenutno še nič drugega.


V zadnjem obdobju smo lahko z igrami reprezentance zelo zadovoljni, misliš, da nas (vas) kaj kmalu čaka tudi veliko tekmovanje?
Seveda želimo našo državo dvigniti na najvišjo možno raven, ter pokazati, da se lahko kosamo z najboljšimi državami na svetu. To je Slovenija pokazala že prej in verjamem, da bo tudi v prihodnje.


Slovenija, Amerika,…kakšen bo naslednji korak v tvoji karieri? So bile že kakšne ponudbe?
Nekaj je bilo, a nič resnega še trenutno. Najprej se želim čim bolj dokazati v MLS-u in če bodo predstave dobre, verjamem da se bo potem ponudila še kakšna boljša ponudba.


Z Dončićem, skupaj v Teksasu zastopata Slovenijo. Si morda tudi zaradi tega kaj bolj prepoznaven, je kaj več zanimanja za Slovenijo?
Normalno, Luka je ikona v svetu športa še posebej pa v Teksasu, tako da večinoma, ko ljudje vedo za Slovenijo omenijo tudi Luko Dončića.


MLS je dobra liga tudi za mlade nogometaše kot si sam, se pozna ta njihov stil nogometa, ali se tudi k njim počasi seli ta “evropski” nogomet?
Z vsakim letom bolj, saj hočejo kot liga biti v stiku z najboljšimi ligami na svetu in pa tudi dvigniti nivo gledanosti nogometa v Ameriki.

Sezona se je ravno končala, si v fazi saniranja poškodbe, kako bodo potekale priprave na novo sezono, verjetno bo kaj kmalu že treba začeti ponovno s treningi?
Pa nekako se je priprava na novo sezono že začela odkar se je poškodba zgodila, tako da se že osredotočam na fizično pripravljenost in pa seveda na to, da saniram poškodbo, da se spet ne ponovi. Zaenkrat poteka vse po planu!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …