Od poročanja, da je Jan Oblak že prestal zdravniške preglede pri madridskem Atleticu, je danes minil že dober teden. Zaradi že znanih zapletov do prestopa še ni prišlo, a je Jan Oblak za portugalsko A Bolo danes popoldne že potrdil prestop v madridske vrste.


“Še kot otrok sem sanjal o igranju v španski ligi, ki je kakovostnejše tekmovanje kot portugalsko prvenstvo. To je bil vedno velik izziv, ki ga hočem sprejeti. Benfica je želela, da ostanem, predsednik pa je storil vse, da ne bi odšel, a je bila moja želja taka, da prestopim v Atletico,” je za A Bolo spregovoril Oblak, ki si je tako po vsega polletnem uspešnem dokazovanju v dresu lizbonskega giganta, prislužil prestop na bolje, tudi v finančnem smislu: “Finančni faktor ni najpomembnejši razlog za prestop, so pa finančni pogoji precej boljši. Nikoli ne bom pozabil časa, ki sem ga preživel pri Benfici. Vsem v klubu želim vse najbolje in sem hvaležen za pomoč, ki sem je bil deležen v Lizboni. Benfica je fantastičen klub!”

Aktualni španski prvak bo za 21-letnega Škofjeločana plačal kar šestnajst milijonov evrov, kar bo peti najdražji vratarski prestop v zgodovini, Oblak pa naj bi po pisanju nekaterih tujih medijev z vodstvom madridskega kluba podpisal kar šestletno pogodbo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…