Italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport je tudi letos objavil seznam letnih plač nogometašev v Serie A. Dvajseterica klubov po oceni rožnatega časnika skupno v letošnji sezoni za plače nogometašev nameni 849 milijonov evrov, kar je manj kot sezono poprej, pravzaprav je delovna sila na Apeninskem polotoku iz leta v leto čedalje cenejša, še štiri leta nazaj je znesek izplačil presegal devetmestno številko.


In kakšne letne prihodke dosegajo naši legionarji? Najbolje plačani Slovenec v Serie A je pričakovano vratar milanskega Interja Samir Handanović, ki je z dvema milijona šesti najbolje plačan nogometaš v moštvu trenerja Walterja Mazzarrija. Z milijonskim zneskom se lahko pohvali tudi Josip Iličić, ki bo v dresu Fiorentine na svoj račun v letošnji sezoni prejel 1,1 milijona evrov, kar ga uvršča na sedmo mesto na klubski razpredelnici, kjer sicer krepko največ zasluži nemški napadalec Mario Gomez. Valter Birsa, ki je v letošnji sezoni iz Milana prestopil v veronski Chievo, se lahko ravnotako pohvali z lepim zaslužkom, saj si mesečno prisluži 50 tisoč evrov, kar letno navrže 600 tisočakov, s čimer je sicer drugi najbolje plačani nogometaš v ekipi “letečih osličkov”, pri katerih sicer igrata še Boštjan Cesar, ki v letošnji sezoni prejme 380 tisoč, in Dejan Lazarević, ki prejem še sto tisočakov manj. Med Birso in Cesarja sta se po višini letnega dohodka vrinila še Jasmin Kurtić in Rene Krhin. Podobno kot Birsa, je tudi omenjeni dvojec v letošnjem poletju zamenjal nogometni sredini, oba pa v sezoni 2014/15 prejmeta okroglih 400 tisoč evrov. Siniša Anđelković pri Palermu, kjer sicer nihče od nogometašev ne dosega milijonskega izplačila, prejme 300 tisočakov letno, kar ga sicer uvršča v spodnjo polovico klubske tabele. Najslabše pa je med deveterico Slovencev v Serie A plačan mladi branilec Cesene, Luka Krajnc, ki letno zasluži 90 tisoč evrov. Cesena, ki se je letos znova prebila med prvoligaše, je sicer z 11,2 milijona evrov izplačil drugi najskromnejši klub lige, manj, pa še to za kanček, svoje igralce plačuje le še Empoli.

Najbolje plačan igralec lige je, morda kar malce presenetljivo, Daniele De Rossi, ki s strani Rome letno v žep pospravi 6,5 milijona evrov, z milijonom manj pa sledi Gonzalo Higuain, napadalec Napolija, še z milijonom manj, torej s 4,5 milijona evrov letnega dohodka pa se lahko pohvali še en Argentinec, Carlos Tevez. Prav Juventus za plače nameni največ denarja, po oceni Gazzette kar 118 milijonov, z 98 milijoni evrov sledi AS Roma, na tretjem mestu pa se je s 94 milijoni evrov letnih izplačil znašel “obubožani” AC Milan, ki v primerjavi z mestnim tekmecem Interjem svoje nogometaše plačuje precej bolje, črno-beli namreč za svoje nogometaše letno namenijo “le” 70 milijonov.

Grafika: Gazzetta dello Sport

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…