V šestnajstini finala avstrijskega pokala je Salzburg pričakovano zlahka opravil s tretjeligašem iz Kalsdorfa. Na obračunu, na katerem je nastopila kar sedmerica Slovencev, je ponovno blestel Benjamin Šeško.

Slovenski reprezentančni napadalec je srečanje proti Kalsdorfu začel v prvi postavi in je izdatno pomagal Solnogradčanom do visoke zmage. Salzburg se je ob koncu veselil s kar 8:0, Šeško pa se je izkazal z zadetkom in dvema asistencama. Pri Štajercih je v prvi postavi bila kar petorica Slovencev, in sicer so srečanje začeli Tilen Ahec, Timotej Mate, Rene Mihelič, Nejc Rober in Jure Volmajer. V drugem polčasu je priložnost za igro dobil še Tim Jelenko.

Napredovanja v naslednji krog pokalnega tekmovanja se je s Sturmom veselil tudi Jon Gorenc Stanković, ki je na gostovanju pri Hohenemsu videl zmago črno-belih z 0:4. Slovenski reprezentant je v igro vstopil pri rezultatu 0:2 in je igral zadnje pol ure rednega dela.

Še naprej pa svoje delo dobro opravlja Mitja Mörec, ki v letošnji sezoni izvrstno s klopi vodi Florisdorfer. Moštvo iz dunajskega predmestja igra zelo dobro med avstrijskimi drugoligaši, tokrat pa so v pokalnem tekmovanju zlahka odpravili nižjeligaški Treibach. Florisdorfer se je na gostovanju veselil zmage z 1:5, vseh šest zadetkov pa je padlo že v prvem polčasu.

Pravo presenečenje pa je uspelo Weizu, ki je na svojem terenu z 1:0 ugnal vodilno moštvo avstrijske druge lige. Austria Lustenau je na gostovanju pri trenutno 11. uvrščeni ekipi tretje lige izgubila po zaslugi zadetka Marka Krajcerja. Šestintridesetletni slovenski branilec, ki ima kar 207 nastopov v slovenskem državnem prvenstvu, je edini zadetek na srečanju dosegel v 73. minuti.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Gasperini: Nikoli ne morem vedeti, kdaj je dobro pripravljen

Josip Iličić je pri Atalanti na stranskem tiru, a vseeno je v tej reprezentančni pavzi zno…