Vsesplošno je znano, da v slovenskem mladinskem nogometu kraljujejo Domžale, ki so v svet ponesle igralce kot so Samir Handanović, Dejan Lazarević, Haris Vučkić, Gregor Zabret ter Jan Mlakar. Slednji je poskrbel za še eno veliko potrditev dobrega dela v klubu ob Kamniški Bistrici, saj se je v izboru angleškega časnika The Guardian uvrstil med petdeset največjih talentov letnika 1998.

“Neustrašni strelec, ki spominja na Klass-Jana Huntelaarja, Edinsona Cavanija in Roberta Lewandowskega, slovi po izjemni učinkovitosti in samozavesti, poleg tega pa ima tudi odličen pregled nad igro in nogometno inteligenco, zaradi katere ne izostanejo niti njegovi soigralci. Po zadetku proti izbrani vrsti Anglije se je vest o Slovencu hitro razširila po nogometnem svetu, zanj pa so zanimanje pokazali pri Liverpoolu, Evertonu in Tottenhamu, Mlakarja pa je nato ujela italijanska Fiorentina, ki je Domžalam odštela več kot milijon evrov,” tako so o slovenskem mladinskem reprezentantu napisali pri Guardianu. Mlakar pa ni edini Slovenec na lestvici, barve Avstrije namreč zastopa Sandi Lovrić, sicer tudi lastnik slovenskega potnega lista in sin slovenskih staršev, ki je nase opozoril na majskem evropskem prvenstvu do  17 let. Kapetan avstrijske mladinske reprezentance je bil opažen tudi pri graškem Sturmu, kjer mu je Darko Milanič pri rosnih 16 letih že namenil prve minute v avstrijski Bundesligi.

Domžalska generacija 1998, ki je pred leti osvojila tretje mesto na svetovnem Nike Premier Cupu, se tako vse bolj uveljavlja. Po Mlakarju je prestop v tujino že uspel tudi Cvjetičaninu in Kordiću, ki sta odšla v Anglijo oziroma Italijo, Bajrami pa je v Mariboru prišel do profesionalne pogodbe. Pozabiti se ne sme tudi na fante, ki so ostali v rumenem dresu, saj ti z zmago v Mladinski ligi prvakov  ustvarjajo novo odlično reklamo za slovenski mladinski nogomet in le vprašanje časa je, kdaj bomo zopet pisali o prestopu kakšnega Domžalčana v katero od najmočnejših evropskih lig.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni Šporar želja mnogih klubov

Andraž Šporar, ki je v letošnji sezoni slovaškega prvenstva zablestel v popolnem sijaju, s…