Ob Mariborčanih bomo imeli Slovenci v petek v žrebu playoffa Lige prvakov še tri slovenska imena, saj so Martin Milec, Kevin Kampl in Roman Bezjak s soigralci preskočili ovire v tretjem krogu kvalifikacij, Kampl je na povratnem srečanju prispeval tudi podajo za zadetek.


Martin Milec je že včeraj z belgijskim Standardom s skupnim izidom 2:1 izločil atenski Panathinaikos, a je nekdanji član Maribora oba obračuna spremljal s tribune. Belgijci bodo v skupini ‘neprvakov’ uvrščeni v boben nenosilcev, ples kroglic pa bi jim lahko namenil Arsenal, Zenit, Porto, Bayer ali Napoli, drugouvrščeno moštvo belgijskega prvenstva torej ne čaka nič kaj lahka naloga. Vsaj na papirju bodo lažjega nasprotnika dobili pri Salzburgu oziroma Ludogorcu, saj sta ekipi obeh Slovencev v skupini državnih prvakov uvrščeni med nosilci. Na avstrijskega ali bolgarskega prvaka bi lahko naleteli tudi vijoličasti, ki so v družbi Slovana, Malma in Aalborga ob Legii verjetno za vseh pet nosilcev najmanj zaželen tekmec.

Branko Ilić s Partizanom ter Rene Mihelić in Dalibor Volaš bodo svojo srečo preizkušali v žrebu Evropske lige, saj so Beograjčani morali priznati premoč Bezjakovemu Ludogorcu, Debrecen pa je v zadnjih sekundah zapravil napredovanje z beloruskim BATE Borisovim.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…