Po Robertu Beriću, ki je zabil gol na srečanju proti PSG-ju, se z učinkovitim dnem slovenskih reprezentantov na pripravljalnih tekmah lahko pohvalita tudi Tim Matavž in Mišo Brečko. PSV je na prijateljski tekmi premagal sosednji Eindhoven, Köln pa je bil uspešen proti češkemu Jablonecu. Ekipi slovenskih reprezentatnov sta zmagali z rezultatom 3:0.


Tim Matavž si pod vodstvom novega trenerja Philipa Cocuja očitno lahko obeta več minutaže, kot jo je bil deležen pod vodstvom Dicka Advocaata. Posebej v primeru, da bo nadaljeval s podobno igro, ki jo je prikazal na današnjem prijateljskem srečanju proti drugoligašu Eindhovnu. Šempetrčan je namreč zabil dvakrat v prvem polčasu in izdatno pomagal pri zmagi svojega kluba. V drugem polčasu še je imel eno lepo priložnost za “hattrick”, vendar je ostal pri dveh zadetkih, ki sta tudi njegova prva v tem poletju.

Malenkost manj uspešen je bil kapetan nemškega Kölna Mišo Brečko, ki je zabil “le” en zadetek. Reprezentančni krilni branilec je namreč prispeval prvi zadetek na srečanju proti češkemu prvoligašu Jablonecu. Köln je do konca srečanja zabil še dva gola, oba iz bele točke. Brečko je na zelenici preživel 74. minut, občasni slovenski reprezentant Dominic Maroh pa ni bil v kadru nemškega drugoligaša.

PSV 3:0 EINDHOVEN
Strelci: Matavž (16, 37), Locadia (86)

KÖLN 3:0 JABLONEC
Strelci: Brečko (34), Jajalo (51 pen), Przybylko (59 pen)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Namesto potrditve evropske pomladi minimalen poraz za graška legionarja

V prestolnici avstrijske Štajerske je na obračunu evropske lige Sturm gostil poljskega prv…