Tim Matavž v prihodnji sezoni ne bo več član PSV-ja iz Eindhovna, saj je danes prestopil v vrste nemškega prvoligaša Augsburga, ki je minulo sezono Bundeslige končal na osmem mestu lestvice in za las ostal brez uvrstitve v kvalifikacije Evropske lige.


25-letni napadalec, doma iz Šempetra pri Novi Gorici, je z vodstvom kluba, ki bo krenil v četrto zaporedno leto igranja v Bundesligi, podpisal kar petletno pogodbo in bo član bavarskega moštva predvidoma vse do konca sezone 2018/19. Augsburg in PSV višine odškodnine nista želela razkriti, neuradno pa naj bi Nemci za na račun nizozemskega moštva nakazali štiri milijone evrov. Matavž, ki bo v novem klubu nosil dres s številko 23, je ob predstavitvi povedal sledeče: “Veselim se novega izziva v nemški Bundesligi. Na srečo sem zamudil zgolj nekaj uvodnih dni priprav, zato bom nove soigralce spoznal v naslednjih tednih in se integriral v ekipo, s čimer bomo lahko uspešno krenili v novo sezono.”

Ob sklenitvi dogovora zadovoljstva ni skrival niti športni direktor Augsburga, Stefan Reuter, v preteklosti tudi nemški reprezentant: “Tim Matavž svojih strelskih sposobnosti ni dokazal zgolj v Eindhovnu, ampak tudi v reprezentanci Slovenije. Prepričani smo, da bo moštvu s svojo kvaliteto zelo koristil.”

Reuter in Matavž ob podpisu petletne pogodbe. (Foto: fcaugsburg.de)
Reuter in Matavž ob podpisu petletne pogodbe. (Foto: fcaugsburg.de)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kolmanič prvič na novem stadionu, ki je bil povsem poln

Žan Kolmanič, ki se je marca preselil v ZDA, kjer v Teksasu igra za Austin, je skupaj s sv…