Slovenska reprezentanca, sestavljena iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, v teh dneh na bližnjem vzhodu dokazuje resnično vrednost najmočnejšega klubskega tekmovanja pri nas, o kakovosti evropskih nacionalnih tekmovanj pa govori tudi lestvica UEFA, kjer se Slovenija nahaja na tridesetem mestu.


Upoštevajoč rezultate v evropskih tekmovanjih se trenutno pred domačo ligo nahaja tudi bolgarska, v kateri smo z današnjim dnem Slovenci dobili novega predstavnika. Prvič po sezoni 2014/15, ko je v dresu Ludogoretsa blestel Roman Bezjak, bo dres katerekoli bolgarske prvoligaške ekipe oblekel nogometaš s sončne strani Alp. Po tem ko Dino Martinović poleti z vodstvom goriškega kluba ni podaljšal sodelovanja, je danes podpisal pogodbo s petouvrščeno ekipo bolgarskega prvenstva, Lokomotiv Plovdivom.

Lastnik hrvaškega in slovenskega potnega lista je svojo nogometno pot začel v Novem mestu, nadaljeval pri zagrebškem Dinamu, s članskim nogometom se spoznal pri Gorici in Krki, nato pa prestopil k italijanskemu Hellasu. V dresu veronskega kluba ni nikoli nastopil, po treh enoletnih posojah pa se je vrnil v Novo Gorico in v dveh letih zbral 41 nastopov, a se strani nista uspeli dogovoriti za novo pogodbo.

Po polletnem iskanju kluba je tako Martinović novo sredino našel v Bolgariji, ob podpisu enoinpolletne pogodbe pa je dejal: “Zame je to nova priložnost. Zelo sem vesel, da sem podpisal za Lokomotiv, o katerem sem, tako kot o ligi, slišal veliko dobrega. Mesto je odlično, všeč mi je tudi stadion. Vse bom dal od sebe.”

Martinović sicer ne bo edini slovenski nogometaš v Bolgariji, saj se je konec minulega leta v Montano preselil Marko Jakolić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Krke se seli na Ferske otoke

David Škrbec, obrambni vezis NK Krke se seli na Ferske otoke. Tam bo zaigral za ekipo …