Slovenska reprezentanca, sestavljena iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, v teh dneh na bližnjem vzhodu dokazuje resnično vrednost najmočnejšega klubskega tekmovanja pri nas, o kakovosti evropskih nacionalnih tekmovanj pa govori tudi lestvica UEFA, kjer se Slovenija nahaja na tridesetem mestu.

Upoštevajoč rezultate v evropskih tekmovanjih se trenutno pred domačo ligo nahaja tudi bolgarska, v kateri smo z današnjim dnem Slovenci dobili novega predstavnika. Prvič po sezoni 2014/15, ko je v dresu Ludogoretsa blestel Roman Bezjak, bo dres katerekoli bolgarske prvoligaške ekipe oblekel nogometaš s sončne strani Alp. Po tem ko Dino Martinović poleti z vodstvom goriškega kluba ni podaljšal sodelovanja, je danes podpisal pogodbo s petouvrščeno ekipo bolgarskega prvenstva, Lokomotiv Plovdivom.

Lastnik hrvaškega in slovenskega potnega lista je svojo nogometno pot začel v Novem mestu, nadaljeval pri zagrebškem Dinamu, s članskim nogometom se spoznal pri Gorici in Krki, nato pa prestopil k italijanskemu Hellasu. V dresu veronskega kluba ni nikoli nastopil, po treh enoletnih posojah pa se je vrnil v Novo Gorico in v dveh letih zbral 41 nastopov, a se strani nista uspeli dogovoriti za novo pogodbo.

Po polletnem iskanju kluba je tako Martinović novo sredino našel v Bolgariji, ob podpisu enoinpolletne pogodbe pa je dejal: “Zame je to nova priložnost. Zelo sem vesel, da sem podpisal za Lokomotiv, o katerem sem, tako kot o ligi, slišal veliko dobrega. Mesto je odlično, všeč mi je tudi stadion. Vse bom dal od sebe.”

Martinović sicer ne bo edini slovenski nogometaš v Bolgariji, saj se je konec minulega leta v Montano preselil Marko Jakolić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Hotić že zaključil s sezono?

Večina evropskih nogometnih prvenstev še vedno čaka na zeleno luč za nadaljevanje tekmovan…