Žan Benedičič bo v novi sezoni nosil dres angleškega drugoligaša Leeds Uniteda, kamor ga je AC Milan poslal na enoletno posojo. Prestop so Angleži danes tudi uradno potrdili.


Nekdanji član kranjskega Triglava, ki je kljub 18 letom že zaigral tudi za mlado izbrano vrsto Slovenije, je bil s članskim moštvom rdeče-črnih na pripravah v ZDA, kamor ga je povabil trener Pippo Inzaghi, ki je obetavnega Gorenjca vodil že v mladinskem moštvu Milančanov. V taboru Leeds Uniteda, ki je lansko sezono končal zgolj na petnajstem mestu razpredelnice Championshipa, ob prihodu Benedičiča niso skrivali zadovoljstva, David Hockaday pa je za spletno stran kluba povedal, da ima novinec v dresu trikratnih državnih prvakov v svojih nogah ogromno potenciala: “Žan je vsestranski, močan in tehnično nadarjen nogometaš sredine igrišča. Poseduje ogromno potenciala in je bil s strani AC Milana močno priporočen.”

Benedičič je sicer že šesti novinec Leedsa, ki se je na Otok preselil iz Apeninskega polotoka, že pred njim so se klubu, ki je od nedavnega v lasti Italijana Massima Cellina, pridružili Marco Silvestri, Tommaso Bianchi, Gaetano Berardi in Souleymane Doukara.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…