Jasmin Kurtić je ob koncu poletnega prestopnega roka le dočakal prestop iz Sassuola v Fiorentino. Belokranjec je moral zaradi reprezentančnih obveznosti še počakati na uradno predstavitev, ki pa jo je dočakal danes popoldne. Vezist bo na vijoličastem dresu nosil številko 16.


Nekdanji član Bele krajine, Gorice, Palerma, Vareseja, Torina in Sassuola, ki ga je v Firence zaenkrat le posodila. 25-letni vezist je znova poudaril, da se je zelo razveselil prestopa med vijoličaste, saj je tudi zajokal: “Zavedam se, da je Fiorentina velik klub in odlična ekipa, ki je v preteklih letih dokazala kaj vse zmore. Zajokal sem, ko sem izvedel, da je prestop potrjen. Sem izjemno vesel, da sem del tega projekta. Igralec v boljši ekipi igra lažje in brez pritiska. Šel sem skozi težavno obdobje pri Palermo, zagotavljam vam, da se v določenih pogojih ni ravno lahko izražati. Lani v Torinu je bilo lažje igrati. Motiviran sem in želim dokazati svoje kvalitete.”

Kurtić bo na stadionu Artemio Franchi moči združil tudi z Josipom Iličićem, s katerim sta si slačilnico delila že v času igranja za Palermo: “Josip mi je kot brat. Veliko sva se pogovarjala. O Fiorentini mi je povedal lepe stvari.”

Foto: splet
Foto: splet
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…