Po več kot desetih sezonah v Italiji se je izkušeni slovenski reprezentančni vezist Jasmin Kurtić pred nekaj manj kot dvemi leti odločil zapustiti apeninski polotok in se je preselil v Grčijo. Tam je okrepil vrste solunskega PAOK-a, kamor ga je za dve sezoni posodila Parma.


V prvi sezoni je 34-letnik igral zares fantastično, zabil kar 15 golov in bil presenetljivo eden od najboljših strelcev grške Superlige. V tej sezoni pa mu nikakor ni steklo, kar nekaj tekem je moral izpustiti tudi zaradi poškodbe in na koncu se je znašel povsem na stranskem tiru. V prvenstvu je zbral le 10 nastopov, nazadnje pa je zaigral pred približno sedmimi meseci. Kljub temu je Kurtić zadovoljen z obodbjem, ki ga je preživel v Solunu: Ni mi lahko, toda včasih moraš zaključiti določeno zgodbo in narediti korak naprej v karieri. Kar lahko poudarim, je to, da sem ponosen na vse, kar mi je uspelo v Solunu. To je bil najboljši prestop v moji karieri. Najboljša odločitev v moji karieri. Zato nisem srečen, ker odhajam”, je ob odhodu iz Grčije povedal izkušeni vezist.

Kurtiću se sicer pogodba s Parmo izteče že prihodnji mesec, zaenkrat pa še ni znano, kje bi utegnil nadaljevati kariero.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Mencinger
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Golič med najboljšimi na evropskem prvenstvu do 17 let

Kljub temu, da je Slovenija tekmovanje zaključila že po skupinskem delu, smo na teh treh t…