Trenutno v športnem svetu na udaru niso le navijači, ki so prikrajšani za užitke ob spremljanju svojih omiljenih ekip, velike finančne posledice namreč kriza prinaša tudi za igralce in klube.


Nekateri klubi so se v želji po preživetju z zaposlenimi in igralci že dogovorili o začasnem znižanju plač, med drugim so to storili tudi pri Osijeku. 

O teh finančnih težavah je danes spregovoril tudi predsednik NK Rijeka Damir Mišković. Po njegovih besedah lahko Rijeka tako funkcionira še šest mesecev, namignil pa je, da bodo tudi moštvo Simona Rožmana moralo sprejeti zmanjšanje plač: “ Potrebno je razmišljati vnaprej, ne moremo porabljati denarja, če ga ni. Osijek je napravil prvi korak, s njihovim predsednikom komuniciram na dnevni bazi. Glejte, naslednjih šest mesecev mi lahko funkcioniramo, gremo iz mesca v mesec, toda za tem… Ne vem. Glejte, mi živimo od prodaje, TV pravice so tako mizerne, da jih sploh ne rabim izpostavljati, in če stroški ostanejo veliki, prihodka pa zaradi trenutne situacije ne bo, potem nevem, kaj se bo zgodilo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od V.U.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ploj blestel na debiju

Po koncu sezone je bilo jasno, da Alen Ploj ne bo nadaljeval v dresu lendavske Nafte. Pres…