Hrvaški nogometni sindikat je na včerajšnji svečani prireditvi, na kateri so prisostvovali tudi člani reprezentance, še drugič zapored podelil nagrade, t.i. ‘Nogometne Oscarje’, najboljšim posameznikom v hrvaškem nogometu.


Novo priznanje je po odlični sezoni in rezultatih prejel tudi Matjaž Kek, ki je bil po izboru igralcev in trenerjev Prve HNL proglašen za najboljšega trenerja. 52-letni Mariborčan je slavil v pokalnem tekmovanju, v prvenstvu zaostal le za zagrebškim Dinamom in se še pred tem prvič v zgodovini kluba uvrstil v skupinski del Evropske lige. Nekdanji selektor slovenske izbrane vrste v izjavi za hrvaško nacionalno televizijo ni želel napovedati naskoka na vrh prvenstvene lestvice: “Hvala vsem, v prvi vrsti pa nogometnemu klubu Rijeka, na čelu s predsednikom Damirjem Miškovićem, ki mi je to omogočil. Rijeki je uspel velik korak, letvico smo postavili visoko in pričakovanje so sedaj še večja.”

Reški klub je dal tudi četverico nogometašev v najboljši enajsterici lige, ki jo sestavljajo Vargić (Rijeka), Tomečak (Rijeka), Maloča (Hajduk), Šimunić (Dinamo), Pivarić (Dinamo), Pašalić (Hajduk), Brozović (Dinamo), Močinić (Rijeka), Čop (Dinamo), Soudani (Dinamo) in Kramarić (Rijeka), ki je bil proglašen tudi za najboljšega igralca lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…