Potem ko smo lahko včeraj uživali v predstavi Maribora in Olimpije, so danes enega od dveh največjih derbijev odigrali tudi pri južnih sosedih. V 135. jadranskem derbiju sta se pomerila Hajduk in Rijeka, obračun pa se je za razliko od prvega letošnjega obračuna, ki so ga s 4:2 dobili Kekovi varovanci, končal brez zmagovalca.


Jadranski derbi zaradi prenove zelenice izjemoma ni bil odigran na splitskem Poljudu, Splitčani so Rečane gostili v bližnjem Dugopolju, na modernem stadionu Hrvatski vitezovi, ki sicer sprejme nekaj čez pet tisoč gledalcev. Matjaž Kek je v ogenj poslal praktično identično postavo kot proti Seville, saj je štajerski strateg posegel le po eni zamenjavi, namesto našega Gorana Cvijanovića se je v začetni enajsterici znašel Ivan Krstanović. Obračun so že v uvodu za nekaj minut prekinili člani navijaške skupine Torcida, do vodstva pa so v 21. minuti prišli Dalmatinci. Lešković je po predložku Vršajevića v kazenskem prostoru igral z roko, zanesljivi izjavalec najstrožje kazni pa je bil Mijo Caktaš. Izgredi domače navijaške skupine se tudi v nadaljevanju tekme niso zaključile, nekaj stolov pa je poletelo tudi proti Keku, kar je moštvu s Kvarnerja v zaključku prvega polčasa dalo le dodatne energije, saj so si Rečani pripravili kar nekaj lepih priložnosti, a do izenačenja prišli v drugem polčasu, ko je v 64. minuti po globinski podaji Zoran Kvrzić postavil končni izid srečanja, čeprav bi se lahko obračun končal z zmago gostov, a so sodniki zaradi domnevnega prepovedana položaja zadetek Andreja Kramarića razveljavili, odločitev ki je poskrbela za kar nekaj ogorčenja. Gostje so bili v drugem polčasu precej nevarnejši od domačih, ki pa so lahko vseeno z remijem manj zadovoljni, saj niso uspeli zmanjšati zaostanka za pokalnimi prvaki, ki s 25 točkami zasedajo drugo mesto.

Že omenjeni Goran Cvijanović je v dresu Rijeke na igrišče pritekel v 82. minuti, ko je zamenjal Mata Jajala, Mirala Samardžića pa zaradi poškodbe mišice ni bilo v kadru slovenskega trenerja na klopi Rečanov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…