Z državnim prvenstvom so minuli vikend pričeli tudi slovenski nogometaši, podobno pa velja tudi za naše severne in južne sosede, kjer imamo tudi v novi sezoni v ognju dve trenerski železi. Tako Matjaž Kek, kot tudi Darko Milanič sta v uvodnem krogu gostovala pri novincih oziroma bolje povedano povratnikih med prvoligaše, a sta se domov vrnila z različnim izkupičkom.


Matjaž Kek je Rijeko že v četrtek vodil v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo, ko so Rečani na Kantridi po številnih priložnostih pet minut pred koncem z zadetkom Krstanovića strli odpor Ferencvarosa, ki v uvodnem obračunu proti vratom Vargića ni sprožil niti enkrat. Kek je pred gostovanjem pri Zagrebu, ki se je po enoletnem igranju v 2. HNL vrnil med prvoligaše, tako malce premešal začetno enajsterico, kar je vodilo do tega, da v prvi polovici srečanja gledalci na Stadionu v Kranjčevićevoj niso videli zadetkov. Domačini so povedli v četrti minuti nadaljevanja, ko je mrežo pokalnih prvakov zatresel Boban. Vodstvo Zagrebčanov ni trajalo dolgo, saj je izid sedem minut kasneje poravnal Kramarić, v 64. minuti pa je preobrat dopolnil še Ajayi. Zmago je dobrih 20 minut pred koncem srečanja z drugim zadetkom na srečanju potrdil Kramarić.

Slabše volje je bil po uvodni tekmi avstrijskega državnega prvenstva Darko Milanič, ki je s Sturmom gostoval na skrajnem zahodnem koncu Avstrije, v Altachu, pri istoimenskem klubu, ki se je med najboljše vrnil po petih letih igranja med drugoligaši. Moštvo,  ki si je lani po dveh drugih mestih brez težav pokorilo drugoligaško konkurenco, je odlično pričelo tudi prvoligaško popotovanje. Štajerci so se domov vrnili z ničlo, saj je za zmago kluba iz Predarlskega v 68. minuti zadel Roth. Brez točk je ta vikend ostal tudi Marijan Pušnik, ki je z Avispo pred domačimi gledalci dočakal Okayamo, ki se je domov vrnila s polnim izkupičkom. Gostje, ki so z zadetkom Kukite dobili prvi polčas, so se po preobratu in zadetkih Leeja in Takede, ki sta zadela v 55. in 60. minuti srečanja, znašli v zaostanku, a vodstvo Avispe ni bilo dolgo, saj je vsega pet minut po drugem zadetku domačinov izid poravnal Katayama, šest minut pred koncem srečanja pa je rezervist Oshitani Pušniku prizadejal osmi poraz v letošnji sezoni.

S porazom je mladinsko tekmovanje nadaljeval tudi Saša Kolman, ki se je s svojimi varovanci pri South Melbournu tokrat pomeril s klubom Melbourne Knights. Gostje so se veselili minimalne zmage, Kolman pa je kljub porazu moštvo obdržal na osmem mestu lestvice. Boljše volje je bil po pokalnem obračunu Robert Pevnik, ki je z Legionowo gostoval pri Trzebinii Siersza in jo z zmago 2:0 izločil s pokalnega tekmovanja.

TRENER KLUB LIGA TEKMA MESTO/KROG/TOČKE
Oliver Bogatinov Al Hilal U17 Liga U17 (SAU)
Iztok Kapušin Bistra 3. HNL center (HRV)
Matjaž Kek Rijeka 1. HNL (HRV) Zagreb 1
Rijeka 3
3/1/3
Saša Kolman S. Melbourne U20 NPL Victoria U20 (AVS) S. Melbourne U20 0
Melbourne K. U20 1
8/18/20
Darko Milanič Sturm Graz Bundesliga (AVT) Altach 1
Sturm Graz 0
7/1/0
Robert Pevnik Legionovia II liga (POL) Trzebinia Siersza 0
Legionowo 2 (Pokal)
Jože Podlogar SAK Celovec Regionalliga Mitte
Marijan Pušnik Avispa Fukuoka J. League 2 (JPN) Avispa Fukuoka 2
Okayama 3
7/22/32
Sandi Sejdinovski Al Hilal U19 Liga U19 (SAU)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…