Jutri čaka Rijeko najpomembnejša tekma ne zgolj sezone, ampak tudi v zgodovini kluba. Vstopnice za dvoboj s predzadnjo Cibalio, ki se bori za obstanek, so pošle v manj kot uri, na Kvarnerju vsi dihajo v upanju na veliko slavje. Rečani bodo v zadnjem krogu gostovali v Zagrebu, zato v Kekovi zasedbi ne želijo ničesar prepustiti naključju.


“Ob koncu sezone ekipi čaka zelo pomembna tekma. Mi se borimo za sam vrh in naslov, Cibalia pa za obstanek. Naše želje so jasne, z lepo igro želimo priti do treh točk in zelo smo veseli, da je stadion spet razprodan,” je Kek previden v napovedih pred tekmo, v kateri bi Rijeka z zmago krog pred koncem že osvojila naslov državnega prvaka, prvega v zgodovini kluba.

“Navijači nam bodo zagotovo spet v veliko pomoč, kar nam je zgolj veter v jadro. Fantje so se dobro spočili po težki in čustveni tekmi v Koprivnici. Ne bom nam lahko, takšne tekme so vse prej kot lahke,” dodaja slovenski trener na klopi hrvaškega prvoligaša, ki bo tudi tokrat računal na Romana Bezjak, ki kot posojen nogometaš že izpadlega Darmstadta tudi po povratku na Rujevico igra pomembno vlogo.

“Ko se ekipa bori za vrh ali obstanek, je vsaka tekma na nož, torej nam v noben trenutku ne bo lahko. Njihove zadnje tekme niso bile tako slabe,” je o nasprotniku dejal pisec pravljice ob Jadranu. Na Reki so, kot vselej doslej, previdni, a kljub temu veljajo za izrazitega favorita. Kek v svojem slogu opozarja, da vzdušje okoli kluba ne sme vplivati na nogometaše.

“Po treningu smo šli mimo ljudi, ki so nekaj ur čakali na vstopnice. Če to ni največje priznanje in razlog za napredek, potem ne vem, kaj še potrebujemo. Ne pomaga denar, da bi prišel do cilja. Takšne stvari delajo razliko. Želel bi si, da bodo igralci veliki zmagovalci in veliki ljudje, ker jih bo to v športu peljalo naprej. Nogomet je tako pošten, da te prej ali slej nagradi ali kaznuje,” zaključuje Kek.

Recept je jasen, zmaga bi reški zasedbi krog pred koncem sezone prinesla naslov, ob tem pa zagotovo ne bi izostalo bujno rajanje pristašev kluba. Armada je včeraj Opatijo v sklopu svoje 30-letnice že okrasila z bakljado.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…