Po izvrstnih nastopih za slovensko reprezentanco in Udinese, je Jaka Bijol trenutno vroča tarča več evropskih klubov. Med najresnejšimi interesenti za 25-letnega osrednjega branilca so Inter Milan, Bologna in Aston Villa.


 

 

Inter Milan vidi Bijola kot idealno zamenjavo za Stefana de Vrija, ki se morda seli k Manchester Unitedu ali v Savdsko Arabijo k Al-Ittihadu. Trener Simone Inzaghi je očaran nad Bijolovimi predstavami na Euru 2024, kjer je igral vse minute in bil ključni člen slovenske obrambe. Njegova zanesljivost in vzdržljivost sta lastnosti, ki ju pri Interju cenijo.

Bologna, ki bo igrala v Ligi prvakov, prav tako vidi Bijola kot idealno okrepitev. Po prodaji svojega zvezdnika Riccarda Calafiorija Arsenalu za 50 milijonov evrov iščejo nov steber obrambe. Bijolov prehod v Bologno bi bil strateška poteza, saj bi s tem močno okrepil njihovo zadnjo linijo.

Tudi Aston Villa je pokazala zanimanje za slovenskega branilca. Po odlični sezoni v Serie A, kjer je Bijol igral, se angleški klub trudi privabiti obetavnega branilca v svoje vrste. Pri Villi verjamejo, da bi Bijol lahko bistveno pripomogel k izboljšanju njihove obrambe.

 

 

Bijol, ki ima pogodbo z Udinesejem do leta 2027, ima sedaj pred sabo veliko odločitev. Njegove impresivne predstave na mednarodnem nivoju in v Serie A so pritegnile pozornost številnih evropskih velikanov, kar mu omogoča izbiro med vrhunskimi klubi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zahović združil moči z Janžo in Podolskim!

Slovenski nogometaš Luka Zahović se po predčasnem odhodu iz reprezentančnega tabora pred E…