Nogometaši Iraka, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, tudi po petih krogih ostajajo neporaženi v svoji kvalifikacijski skupini in še naprej zasedajo prvo mesto na lestvici.


Iračani so v jordanski prestolnici Aman gostili reprezentanco Bahrajna in se po 90. minutah igre morali zadovoljiti z delitvijo točk, pa čeprav so bili zelo blizu osvojitvi vseh treh. Globoko v sodnikovem dodatku je namreč junak tekme proti Iranu Alaa Abas stresel le okvir gostujočih vrat. Obe reprezentanci sta si že drugič v teh kvalifikacijah razdelili točki, v uvodnem krogu v Bahrajnu sta se ekipi namreč razšli z rezultatom 1:1.

Irak je trenutno z enajstimi osvojenimi točkami na prvem mestu svoje kvalifikacijske skupine in ima dve točki prednosti prav pred Bahrajnom oziroma tri točke več pred Iranom, ki pa ima tekmo manj. Pot do morebitne uvrstitve na svetovno prvenstvo v Katarju bo sicer za še aktivne reprezentance  precej dolga, saj ekipe ob napredovanju iz trenutnega drugega kroga čaka še najmanj deset tekem v naslednji fazi, ko bo dvanajst reprezentanc razvrščenih v dve skupini s po šestimi ekipami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rajko Rep dobil proste roke pri izbiri novega delodajalca

Zgodba Rajka Repa pri celovški Austrii se je zaključila predčasno, saj sta igralec in klub…