Prejšnji teden smo pisali o uspehu Slaviše Stojanovića, ki se je s Crveno zvezdo zavihtel na vrh srbskega prvenstva, še pred tem smo pisali o pokalnem uspehu Matjaža Keka, ki je v finalu pokalnega tekmovanja pokoril zagrebški Dinamo in osvojil pokalno lovoriko, tokrat pa lahko pišemo o uspehu Iztoka Kapušina.


Slednjemu je na klopi Bistre uspel velik podvig, saj se je moštvo z drugim mestom v 3. HNL center prebilo med drugoligaše in poskrbel za največji uspeh v zgodovini kluba. Varovanci slovenskega stratega so pred domačimi gledalci Udarnik iz Velike Gorice ugnali z izidom 3:0. Za zgodovinski dosežek je dvakrat zadel Strjački, mrežo Udarnika pa je zatresel tudi Šoštarić. Bistrani so morali za uvrstitev med drugoligaše obdržati drugo mesto, za ovratnik pa so mu krog pred koncem dihali nogometaši Dugega Sela, ki so pred domačimi gledalci zadnjeuvrščeni Karlovac in mu nasuli kar dvanajst zadetkov, kar pa ni bilo dovolj za drugo mesto, saj so imeli Bistrani v medsebojnih obračunih z Dugim Selom boljši točkovni izkupiček, obakrat so slavili z izidom 3:0.

Bistra bo svoja srečanja v 2. HNL najverjetneje igrali v bližnjem Zaprešiću, ki je pred leti gostil tudi tekme prvoligaške konkurence, na njem pa tekme igra tudi domači Inter, s katerim se bodo v lokalnem obračunu merili tudi nogometaši Bistre.

Ob Kapušinu sta bila ta vikend dejavna še Marijan Pušnik in Saša Kolman, ki delata na drugem koncu zemeljske oble. Pušnik je z Avispo gostoval na severu Japonske, v zimske središču Sapporu, kjer pa se je znova ponovil scenarij iz prejšnjih krogov. Varovanci trenerja Pušnika so sicer v 82. minuti, ko je zadel Ishizu, a so tri točke po vodi splavale tik pred koncem srečanja, ko je izid v 93. minuti poravnal Brazilec Paulao. Bolj zadovoljen je bil s točkovnim izplenom Saša Kolman, ki je pred dnevi prevzel moštvo South Melbourna do 20 let, njegovi varovanci so se na domačem igrišču pomerili z ekipo Dandenong Thunder in jo premagali z izidom 2:1. Igralci South Melbourna so v desetem krogu razveselili druge zaporedne zmage in z dvanajstimi točkami zasedajo sedmo mesto lestvice NPL Victoria.

TRENER KLUB LIGA TEKMA MESTO/KROG/TOČKE
Oliver Bogatinov Al Hilal U17 Liga U17 (SAU) Konec sezone. 6/22/36
Iztok Kapušin Bistra 3. HNL center (HRV) Bistra 3 2/30/58
Udarnik 0
Matjaž Kek Rijeka 1. HNL (HRV) Konec sezone. 2/36/73
Saša Kolman S. Melbourne U20 NPL Victoria U20 (AVS) S. Melbourne U20 2
Dandenong T. U20 1
7/10/12
Darko Milanič Sturm Graz Bundesliga (AVT) Konec sezone. 5/36/48
Marijan Pušnik Avispa Fukuoka J. League 2 (JPN) Sapporo 1 16/16/20
Avispa Fukuoka 1
Edoardo Reja Lazio Serie A (ITA) Konec sezone. 9/38/56
Sandi Sejdinovski Al Hilal U19 Liga U19 (SAU) Konec sezone. 3/22/44
Slaviša Stojanović Crvena zvezda Superliga (SRB) Konec sezone. 1/29/71
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…