Nova sezona v nemški Bundesligi se bo pričela že 13. avgusta in bo še naprej potekala ob aktualnih ukrepih povezanih s koronavirusom. V Nemčiji obstaja še veliko neznank v zvezi z gledalci na tribunah, a znano je, da bodo Kevin Kampl in soigralci sezono začeli pred navijači.

Edini prvoligaš iz Saške je od mesta Leipzig dobil zeleno luč za vstop gledalcev na tribune, ki bodo vsaj na začetku sezone lahko zapolnili 50 odstotkov kapacitete stadiona. Red Bull Arena je pred kratkim doživela preobrazbo, s katero so kapaciteto stadiona povišali za dobrih štiri tisoč in sedaj sprejme nekaj več kot 47 tisoč gledalcev. To pomeni, da si bo lahko prvo srečanje Leipziga na domačem terenu, v drugem krogu 20. avgusta bodo biki gostili Stuttgart, ogledalo največ 23.500 gledalcev.

Gledalci na stadionu bodo sicer še vedno podvrženi določenim omejitvam. Poleg obveznega pogoja PCT, bodo vsi gledalci na tribunah morali nositi masko, v kolikor ne bodo na svojih sedežih, prav tako pa na stadionu ne bodo dovoljena v Nemčiji priljubljena stojišča.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Balkovec asistiral ob tesni zmagi svojega kluba

Nogometaši Fatih Karagumruka, katerih član je tudi naš Jure Balkovec, so se včeraj v turšk…