Ob številnih odpadnikih je Koper zapustil tudi član zadnje reprezentančne akcije Gregor Sikošek, ki je pred dnevi podpisal pogodbo z danskim Brondbyem. Bivši nogometaš Krškega se je enemu izmed največjih danskih klubov pridružil na zimskih pripravah v Dubaju, kjer je prvič po prestopu spregovoril za klubsko televizijo.

“Zame je to velika čast. Veliko navijačev podpira klub, kar je zelo dober občutek, je uvodoma dejal Posavec, ki se ga je še pred kratkim povezovalo z obema največjima slovenskima kluboma, po tem pa je kot strela z jasnega udarila novica o prestopu 22-letnika na Dansko. “Bili smo na pripravah na Hrvaškem, kamor si je športni direktor Troels Bech prišel ogledati našo tekmo. Po njej smo se dobili, predstavil je klub in kakšna bi bila moja vloga tam, se spominja Sikošek.

Pred prestopom v Krško je novopečeni član drugouvrščenega kluba danskega prvenstva svoje prve korake napravil v Brežicah, ko je s šestimi leti vstopil v tamkajšnji nogometni klub, svojega otroštva pa se Sikošek spominja takole: “Nogomet sem začel igrati s svojim očetom in dedkom ter pri šestih letih nadaljeval v klubu. Takrat so bili čisto drugačni časi kot danes. Po cele dneve smo bili na prostem, ni bilo telefonov, socialnih omrežij, vedno smo se igrali z žogo, ne le nogomet, ampak tudi košarko in rokomet.”

Posebna je tudi njegova zgodba okoli njegove igralne pozicije, deli si jo na primer tudi s portugalskim branilcem Fabiem Coentraom, oba sta začela ofenzivneje in se skozi kariero transformirala v branilca: “Začel sem kot centralni vezist, skozi čas se pomikal vedno višje, igral sem krilo, napadalnega vezista, napadalca,pred kakšnimi tremi ali štirimi leti pa me je trener postavil na položaj levega bočnega branilca. Odigral sem dobro, a sprva nisem želel igrati tega položaja, saj ne dosegaš zadetkov, včasih podaš za njih, pol leta kasneje pa sem ugotovil, da je to mesto zame. Danes si ne predstavljam več, da bi igral višje, morda le krilo.”

Poleg prestopa si bo Sikošek začetek letošnjega koledarskega leta zapomnil še po nastopu za dres z državnim grbom, a so trenutno reprezentančne ambicije postranskega pomena: “Če bo selektor reprezentance zadovoljen, me bo vpoklical, a je trenutno moja prva skrb igranje v klubu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Stojanović: Ena najboljših predstav

Latvijska nogometna reprezentanca je pod vodstvom nekdanjega selektorja Slovenije Slaviše …