Safet Jahić, ki bo jutri praznoval 28. rojstni dan, ima novega delodajalca. Visokorasli vratar je podpisal enoinpolletni dogovor z ekipo Dunaujvaroša, ki trenutno med šestnajstimi ekipami v madžarski prvi ligi zaseda skromno štirinajsto mesto. Za Jahića bo to tretji klub pri vzhodnih sosedih. Dunaujvaroš pa je pred dnevi že zapustil Timotej Dodlek, ki je z Madžari prekinil pogodbo in bo do nadaljnjega prost igralec.


Jahić, nekdanji vratar Rudarja iz Velenja, je k vzhodnim sosedom Madžarom odšel leta 2011, ko je prestopil v ZTE iz Zalaegerszega. Po treh letih je sledilo slovo od zdajšnjega drugoligaša, saj je Jahić zamenjal Marka Ranilovića pri Kapošvarju. Visokorasli vratar je za Dunaujvaroš že zaigral, saj je branil na srečanju proti Mariboru, ki so ga vijoličasti dobili s 3:1. Za Jahića bo to že šesti klub izven slovenskih meja, saj je v preteklosti nastopal za FK Partizan, Teleoptik iz Zemuna in grški Panionis.

Za Timoteja Dodleka se je prvi odhod v tujino zaključil predčasno, saj je prekinil pogodbo z Dunaujvarošem. Nekdanji up Maribora je za Madžare zaigral na šestih srečanjih v prvenstvu in zabeležil 326 minut. Bolje mu je šlo v ligaškem pokalu, saj je na treh tekmah, igral je 231 minut, dosegel tudi tri zadetke. Dodlek se tako po vsega pol leta razhaja z Madžari. Kje bo nadaljeval svojo pot, vsaj zaenkrat še ni znano.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…